Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΒΡΑΧΑΤΙ: ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ αστυνομικός (εκτός υπηρεσίας) τα έβαλε με αθίγγανους κακοποιούς!

ΒΡΑΧΑΤΙ: Συμμορία αδίστακτων αθίγγανων κακοποιών εκβίαζε ιδιοκτήτη περιπτέρου
- Χτύπησαν ΦΙΛΟΤΙΜΟ αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που προσπάθησε να τους σταματήσει
Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Βραχάτι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 42, 26 και 29 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής ομάδας, εκβίαση, αντίσταση, σωματικές βλάβες και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες χθες το βράδυ, στο Βραχάτι Κορινθίας απαίτησαν από Έλληνα, ιδιοκτήτη περιπτέρου να τους παραδώσει πακέτα τσιγάρων, χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο.
Στο σημείο βρισκόταν Αρχιφύλακας, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, ο οποίος υπηρετεί στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου. Ο Αρχιφύλακας τους γνωστοποίησε την ιδιότητα του και δέχθηκε αρχικά φραστικές απειλές και στη συνέχεια επίθεση από τους τρεις Ρομά, οι οποίοι με σιδερένιο λοστό τον τραυμάτισαν επιπόλαια.            
Ακολούθησε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αρχιφύλακας κατάφερε να ακινητοποιήσει δύο από τους δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν με την επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου.

Ο τρίτος δράστης (29χρονος) επιβιβάστηκε σε φορτηγό όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο μετά από άμεση κινητοποίηση  αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ εντός του οχήματος οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έναν σιδερένιο λοστό.
Από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες ενεργούσαν συστηματικά εκβιασμούς στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, απειλώντας να καταστρέψουν το περίπτερο, αν δεν τους έδινε δωρεάν τσιγάρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων».
Ως  http://petroykostas.blogspot.gr/ να γράψω για το ΘΑΡΡΟΣ και το ΦΙΛΟΤΙΜΟ του αρχιφύλακα του αστυνομικού τμήματος Βραχατίου ο οποίος, αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, δεν δίστασε να έρθει αντιμέτωπος με τους αθίγγανους κακοποιούς, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: