Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Βίντεο από την επιχείρηση "Κατσικοπόλεμος 2": Λιμενικοί πυροβολούν με λεφτά του δημοσίου

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ..
http://www.trelokouneli.gr/ede-gia-ton/
Βίντεο - σοκ από άνδρες του Λιμενικού που πυροβολούν κατσίκες σε πλαγιά νησιού. Τα γέλια και οι κάλυκες που αδειάζουν σε αθώα τετράποδα προκάλεσαν αντιδράσεις. Διατάχθηκε ΕΔΕ (Vid)
 Φεβρουάριος 01 2013 11:27
Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σκοπέλου πλέει στα νερά του κόλπου "Πλανήτης" στη νήσο Κυρά Παναγιά που βρίσκεται στον πυρήνα του προστατευόμενου Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων.
Στο βίντεο απεικονίζεται ένστολος λιμενικός σε υπηρεσία να στέκεται όρθιος στην πλώρη του σκάφους, να σηκώνει το όπλο του τύπου FAL και να πυροβολά έξι φορές προς την πλαγιά του νησιού.
Κοπάδια από κατσίκες που κατοικούν σε αυτό - και ενδέχεται να αποτελούν πηγή εισοδήματος για κατοίκους - τρέχουν αλλόφρονα να σωθούν από τις σφαίρες που σκάνε δίπλα τους. Συνάδελφοί του που επιβαίνουν στο σκάφος, τον περιπαίζουν για την αστοχία του."Ελέφαντα στο μισό δέντρο δεν πετυχαίνεις", λέει ο ένας.
"Δεν έχει άλλες ρε. Έξι είχε μέσα μόνο", απαντά ο ίδιος και λίγο αργότερα, ακούγεται: "Μήτσο φέρε κι άλλες, κάτω κάτω είναι ανοιχτά".
"Πουλάκι μου, όχι τις πέτρες, τα κατσίκια", λέει ο συνάδελφός του, περιγελώντας τον.
Το βίντεο με την επωνυμία "Κατσικοπόλεμος 2", σύμφωνα και με το "Εθνος" διαρκεί 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα και "ανέβηκε" στις 19 Ιανουαρίου στο διαδίκτυο, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων, από τον χρήστη Sakis Klaras.
Ήδη ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος που εδρεύει στο Βόλο, πλοίαρχος Θ. Κλιάρης, διέταξε την έναρξη Ένορκης Διοικητικής Εξέταση, για την επιβολή προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών.
Το πόρισμα θα διαβιβαστεί στο υπουργείο και το Ναυτοδικείο.
Ωστόσο, αξιωματικοί του Λιμενικού που μελέτησαν το εν λόγω βίντεο εκτιμούν πως το εν λόγω περιστατικό ίσως να συνέβη το καλοκαίρι του 2010.
katsikopolemos 2 από CDemo83
Δημοσίευση σχολίου