Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Διαρροή ''μαμούθ'' για προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Ελλήνων

Νέα υπόθεση διαρροής βλέπει το φως της δημοσιότητας με εκατομμύρια εγγραφές να βρίσκονται παρανόμως στην κατοχή εταιρείας Σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος των ιδιοκτητών της
Περισσότερα από 120 εκατομμύρια εγγραφές φορολογικών στοιχείων Ελλήνων πολιτών κατείχε, επεξεργαζόταν και διέθετε εταιρεία με έδρα την Ηλιούπολη.

Από τη Δευτέρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος των ιδιοκτητών της εταιρείας, που με τους 35 υπαλλήλους της είχε βγάλει παράνομα στην αγορά ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων ανυποψίαστων πολιτών. Πέρα από τα δεδομένα μεμονωμένων πολιτών, στον κατάλογο του ηλεκτρονικού αρχείου συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία εταιρειών, όπως δημοσιεύει το Έθνος.Φορολογικές δηλώσεις, χρέη στην Εφορία, δόσεις, περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στη νέα πρωτοφανή διαρροή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλες οι εγγραφές αφορούν οικονομικά δεδομένα και αρχεία που σχετίζονται με χρέη, εισφορές και πληρωμές προς το Δημόσιο. Ως ''πηγή'' της διαρροής φαίνεται ακόμη μία φορά το υπουργείο Οικονομικών.
''Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή που έχουμε αντιμετωπίσει''
''Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή που έχουμε αντιμετωπίσει'' ομολογούν υψηλόβαθμα στελέχη της Δίωξης, που στο τετραώροφο κτίριο της εταιρείας η οποία διακινούσε τα προσωπικά δεδομένα βρήκαν ένα ολόκληρο δωμάτιο με σέρβερ που υποστήριζαν την ηλεκτρονική... περιουσία της.
Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ''θυμίζουν'' προηγούμενες υποθέσεις διαρροής οικονομικών στοιχείων. Οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν τα συγκεκριμένα δεδομένα να είναι αποτέλεσμα της δράσης των ίδιων ''ποντικών''. Μόνο που στην παρούσα υπόθεση ο αριθμός των στοιχείων είναι αισθητά μεγαλύτερος.
Οι Αρχές προσπαθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα που εγείρονται σε σχέση με τη χρήση και τη διακίνηση των φορολογικών δεδομένων, όπως από πού αποκτήθηκε αυτή η λίστα, ποιοι άλλοι είχαν πρόσβαση σε αυτήν, πώς ακριβώς τη χρησιμοποιούσαν και πόσο εκτεταμένη είναι τελικα




Δεν υπάρχουν σχόλια: