Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη!

perierga.gr - Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη!
Μια παραλλαγή του «η τέχνη αντιγράφει τη φύση» σε «η τέχνη μεγεθύνει τη φύση» δημιουργούν τα τεράστια λουλούδια που δημιούργησε η πασίγνωστη γλύπτρια Ana Tzarev.
Τα γιγαντιαία μπουμπούκια είναι η πιό φιλόδοξη δουλειά της Tzarev μέχρι σήμερα. Αποτελούν μια σειρά από γλυπτά που σχετίζονται μεταξύ τους και συνδέουν σε μια ενιαία ραχοκοκαλιά τον πλανήτη, μεταφέροντας το παγκόσμιο μήνυμα της «Αγάπης, της Ειρήνης και της Αλληλοκατανόησης».
Η 75χρονη καλλιτέχνις εγκαθιστά μια σειρά από λουλούδια ύψους τεσσάρων μέτρων, δουλεμένα με έντονα χρώματα, σε μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες σε επτά χώρες του κόσμου.
Σύμφωνα με την κροατικής καταγωγής γλύπτρια, τα λουλούδια, που αν τα δει κανείς σαν ολότητα θα γίνουν το μεγαλύτερο γλυπτό του πλανήτη, θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να τα βλέπουν, κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους.perierga.gr - Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη!perierga.gr - Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη!perierga.gr - Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη!perierga.gr - Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη!perierga.gr - Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη!







Δεν υπάρχουν σχόλια: