Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Έπιασαν απατεώνες που δρούσαν στη Δ. Κορινθία! Είχαν στόχο τους ηλικιωμένους

-Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία των αστυνομικών του ΑΤ Ξυλοκάστρου
Αρχικά να γράψουμε ότι πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία των αστυνομικών του ΑΤ Ξυλοκάστρου καθώς έπιασαν απατεώνες που δρούσαν στη Δυτική Κορινθία και όχι μόνο και στο στόχαστρο τους ήταν κυρίως ηλικιωμένα άτομα.
Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Δερβένι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δύο Έλληνες, ηλικίας 36 και 23 ετών αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, προσπάθησαν να πείσουν 72χρονο Έλληνα να τους καταβάλει χρήματα, καθώς και κοσμήματα της συζύγου του, για δήθεν οφειλή συγγενικού του προσώπου».
Είχαν κάνει επάγγελμα την απάτη!
Σύμφωνα με πληροφορίες  οι δύο δράστες είναι από το Ζεφύρι Αττικής και είχαν κάνει επάγγελμα την απάτη. Είχαν «χτυπήσει» σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας κατά το παρελθόν όπως το Ξυλόκαστρο, το Λουτρό, το Καμάρι, τη Συκιά κτλ. Είχαν «χτυπήσει» και εκτός Κορινθίας.
Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από έναν ηλικιωμένο στο Λουτρό. Ο τρόπος που λειτουργούσαν είναι γνωστός. Πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα και τους έλεγαν δήθεν ότι τους έστειλε το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο. Τους έλεγαν ότι το συγγενικό τους πρόσωπο τους χρωστάει κάποια χρήματα, τα οποία θα έπρεπε να τους δώσουν οι ηλικιωμένοι.
Κάποιοι από τους ηλικιωμένους …την πάτησαν και έδωσαν αυτά που τους ζητούσαν οι απατεώνες, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Η ουσία είναι ότι οι παραπάνω δράστες είχαν «χτυπήσει» και στη Δ. Κορινθία. Η υπόθεση ερευνάται από τους αστυνομικούς του ΑΤ Ξυλοκάστρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: