Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τη διάβρωση

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ
Την σύμβασης του έργου για την «Αποκατάσταση διαβρώσεων τμημάτων της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από τη δράση του κυμματισμού του Κορινθιακού», ύψους 1,4 εκατομμύρια ευρώ περίπου και χρόνο υλοποίησης τους τρείς μήνες, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένει την τελική απόφαση της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να της δοθεί η δυνατότητα για εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελετητικής προσέγγισης για τη συνολική αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης σε ολόκληρο τον Κορινθιακό κόλπο και για την πιλοτική της εφαρμογή στην Περιφέρεια ΠελοποννήσουΤο έργο «Αποκατάσταση διαβρώσεων τμημάτων της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού ”, έχει προϋπολογισμό 2.000.000 €, και υπογράφτηκε σύμβαση υλοποίησης με την εργοληπτική επιχείρηση “ΚΟΡΥΜΒΟΣ ΑΕ”, η οποία ανακηρύχθηκε μειοδότρια με μέση τεκμαρτή έκπτωση 13% στον διαγωνισμό που διεξήχθη στις 14 – 03 –. Το ποσόν της σύμβασης είναι 1.414.634,16 € (χωρίς Φ.Π.Α.) και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι τρεις μήνες δηλαδή έως 19-10-2012.
Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών για την αποκατάσταση φθορών που έχουν επέλθει σε τμήματα της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού. Προτεραιότητά είναι η αποκατάσταση φθορών στο φθαρμένο τμήμα στην περιοχή παραλίας Διμηνιού και αμέσως μετά η αποκατάσταση φθορών στο τμήμα που εκτείνεται στον οικισμό Δερβενίου, όπου παρατηρούνται έντονα γεωλογικά φαινόμενα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις υπάρχουσες οικοδομές. Επίσης προβλέπεται η αποκατάσταση φθορών στους κατάντι τοίχους της οδού από τις υποσκαφές που δημιουργήθηκαν από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού στον οικισμό Λυκοποριάς. Οι επιδράσεις από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού είναι χρόνιες και επαναλαμβανόμενες δημιουργώντας έντονα φαινόμενα διάβρωσης κατά τμήματα σε όλο το μήκος των ακτών.








Δεν υπάρχουν σχόλια: