Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ένα «μεθυστικό» φόρεμα από κόκκινο κρασί

perierga.gr - Ένα "μεθυστικό" φόρεμα από κόκκινο κρασί!
Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας ξαφνιάζει ευχάριστα, παρουσιάζοντας ένα φόρεμα φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από κόκκινο κρασί! Χωρίς ραφές και με «μεθυστικό» άρωμα το γυναικείο αυτό ρούχο ξεπερνά κάθε φαντασία! Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Gary Cass, κατάφεραν να αναπτύξουν ένα είδος υφάσματος, που αποκαλούν Microbe, προσθέτοντας το βακτήριο Acetobacter στο αλκοολούχο ποτό. Από τη ζύμωση που ακολούθησε δημιουργήθηκε στην επιφάνεια του κρασιού μια λεπτή μεμβράνη.
Αυτή συλλέχθηκε προσεκτικά και αφέθηκε στη συνέχεια να ξεραθεί επάνω σε μια πλαστική κούκλα, παίρνοντας εν τέλει το επιθυμητό σχήμα του φορέματος, το οποίο τροποποιήθηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές της μόδας από τη σχεδιάστρια Donna Franklin. Το βασικό πρόβλημα του «υφάσματος» είναι το γεγονός ότι ξεραίνεται γρήγορα και γίνεται σαν χαρτί, με αποτέλεσμα να σκίζεται εύκολα και να απαιτείται η συχνή υγροποίησή του για να παραμείνει το φόρεμα στη σωστή του θέση.
«Με το συνδυασμό της τέχνης και της επιστημονικής γνώσης αλλά και με λίγη δόση εφευρετικότητας, ο τελικός στόχος είναι να παραχθεί ένα ένδυμα από βακτηριακή ζύμωση που δεν θα έχει επάνω του ούτε μία βελονιά και δεν θα σκίζεται», λέει ο επικεφαλής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εφαρμογή του εν λόγω φορέματος στο σώμα είναι εκπληκτική, ενώ το άρωμά του αλλά και το χρώμα του ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Όσες τολμηρές… προσέλθετε!perierga.gr - Ένα "μεθυστικό" φόρεμα από κόκκινο κρασί!perierga.gr - Ένα "μεθυστικό" φόρεμα από κόκκινο κρασί!perierga.gr - Ένα "μεθυστικό" φόρεμα από κόκκινο κρασί!






Δεν υπάρχουν σχόλια: