Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Λύση στην κρίση! Βρέθηκε χάπι κατά του καταναλωτισμού!

perierga.gr - Χάπι "θεραπεύει" τον υπερκαταναλωτισμό!
Οι τέσσερις στους πέντε «πάσχοντες» είναι γηυναίκες (τι παράξενο!), ενώ οι ψυχίατροι ανά τον κόσμο έχουν δώσει το δικό τους… φιλότιμο αγώνα για τη θεραπεία της καταναλωτικής μανίας, που χτύπησε κόκκινο στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα των ΗΠΑ μελέτησαν αρκετούς shopacholicks, ορίζοντας παράλληλα τα βασικά συμπτώματα της νόσου: Ώρες επί ωρών στα μαγαζιά, σπατάλη πολλών χρημάτων και όλα αυτά επί καθημερινής βάσης!
Και το πρόβλημά τους, βέβαια, δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούν να αντισταθούν στο «αχαλίνωτο» shopping, αλλά κυρίως εστιάζεται στο γεγονός ότι αγοράζουν πράγματα που δεν χρειάζονται αλλά και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Ένα χάπι που προορίζεται για τη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ έρχεται, όμως, για να δώσει τη λύση. Ειδικότερα, οι ψυχίατροι δοκίμασαν ένα φάρμακο που ονομάζεται «μεμαντίνη», το οποίο συνήθως συνταγογραφείται για την πρόληψη της επιδείνωσης σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή νόσο Αλτσχάιμερ.
Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης έδειξαν ότι μετά από οκτώ εβδομάδες, οι άνδρες και οι γυναίκες «υπερκαταναλωτές» που πήραν το χάπι μείωσαν τόσο το χρόνο που αφιέρωναν στις αγορές τους όσο και το ποσό των χρημάτων που δαπανούσαν. Συνολικά, τα συμπτώματα μειώθηκαν κατά το ήμισυ, με λιγότερο παρορμητικές αγορές , ενώ τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει τους αγοραστές να περιορίσουν αυτή την ψυχαναγκαστική και καταστροφική τους συνήθεια. «Τόσο ο χρόνος για αγορές όσο και τα χρήματα μειώθηκαν σημαντικά, χωρίς παρενέργειες», λέει μια ομάδα ψυχιάτρων.
Στην έρευνα πήραν μέρος εννέα άτομα ηλικίας 19 έως 59 ετών, τα οποία είχαν διαγνωστεί με «ψυχαναγκαστική αγοραστική διαταραχή», με βάση την «ανόητη ενασχόληση» με τα ψώνια και τις δαπάνες. Αυτό τους οδήγησε σε απόγνωση, αδυναμία να λειτουργήσουν στο χώρο εργασίας τους αλλά και σε πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αισθανθείτε να σας «κόβει» κρύος ιδρώτας και να χάνετε τον κόσμο μπροστά σε ένα ζευγάρι παπούτσια… πάρτε το χαπάκι σας!






Δεν υπάρχουν σχόλια: