Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τι είναι η σκόνη και από τι αποτελείται;

Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, τι είναι η σκόνη και από που έρχεται αυτός ο απρόσκλητος και ενοχλητικός επισκέπτης; Δείτε!Η απάντηση είναι ότι η σκόνη προέακάρεαρχεται από όλους μας και πως είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για τη δημιουργία της! Ναι, ναι! Καλά διαβάσατε!
Η σκόνη λοιπόν αποτελείται από ψίχουλα, χώμα, τρίχες, από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και από νεκρά κύτταρα του σώματός μας!
Γενικά όμως η σκόνη δεν είναι καθόλου αθώα και δεν κάνει να την εισπνέουμε.
Σίγουρα πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε γιατί είναι επιβλαβής η σκόνη...
Ένα μέρος της σκόνης αποτελείται από κάποιους μικροοργανισμούς. Τα ακάρεα της σκόνης. Αυτά είναι που μας προκαλούν το φτέρνισμα!
Επίσης τα ακάρεα, είναι υπεύθυνα για διάφορες δερματικές παθήσεις και ερεθισμούς όπως και για την επιβάρυνση του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου. αλλεργία στην σκόνη
Γενικά τα ακάρεα είναι αχόρταγα και καταναλώνουν οτιδήποτε περιείχε ή αποτελούνταν από ζωντανά κύτταρα. Λατρεύουν να καταβροχθίζουν νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας, τρίχες, αποξεραμένα περιττώματα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα νεκρά ακάρεα που κάνουν το κύκλο της ζωής τους.
Όταν ένας άνθρωπος αναπτύσσει αλλεργία στην σκόνη, σημαίνει ότι έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό εκτεθεί σε αυτήν. Κύρια συμπτώματα της αλλεργίας αυτής, είναι το φτέρνισμα, βήχας, κοκκίνισμα των ματιών και κατά στιγμές, δάκρυσμα. Υπάρχει περίπτωση όπως αναφέραμε πιο πάνω να εμφανίσει δερματικούς ερεθισμούς, όπως το γνωστό σε όλους μας, εξάνθημα.
Θα πρέπει λοιπόν να τινάζουμε τα κλινοσκεπάσματα μας πάρα πολύ συχνά γιατί αυτά είναι που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας και κατά συνέπεια με τα νεκρά κύτταρα του σώματος μας.
Επίσης είναι καλό να αερίζουμε το σπίτι μια φορά την μέρα και να αφήνουμε να «χτυπήσει» ο ήλιος το σπίτι αλλά και τα σκεπάσματα μας.
Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό που είναι αρκετά εντυπωσιακή...
Τα ακάρεα μισούν τον ήλιο και πληθυσμός από αυτά πεθαίνει εάν εκτεθεί στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου! Ναι, ισχύει, να το ξέρετε αυτό!
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε εάν έχετε βρέφη στο σπίτι, διότι είναι πάρα πολύ ευαίσθητα.
Όπως και να χει θα πρέπει να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό για να νιώθουμε εμείς άνετα και όχι γιατί φοβόμαστε τα ακάρεα! Να διώχνετε τη σκόνη, τα ακάραια και τα περιττώματά τους από το σπίτι σας που είναι επιβλαβή, καθημερινά, και θα είστε μια χαρά! Ούτε αλλεργία εξαιτίας της σκόνης, ούτε τίποτα!
Καλά ξεσκονίσματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: