Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ερωτηματικά για το μέλλον του ΙΚΑ στο Κιάτο!

Κ. Κόλλιας: «Δεν επιβεβαιώνεται, ούτε όμως και διαψεύδεται η κατάργηση του ΙΚΑ Κιάτου»
Σε δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή Κορινθίας κ. Κ. Κόλλια αναφέρεται μεταξύ άλλων: «…Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του ΙΚΑ Κιάτου απέστειλε το Υπουργείο Εργασίας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:«Το πρώτο και βασικό σχόλιο που έχω να κάνω επάνω στην απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του Τοπικού Υποκαταστήματος Κιάτου είναι ότι δεν επιβεβαιώνεται, ούτε όμως και διαψεύδεται.
Το μακροσκελές έγγραφο που έλαβα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει δημιουργηθεί ένας Γόρδιος δεσμός. Διότι στο αρχικό πλάνο των περικοπών στις υπηρεσίες και την οργανωτική δομή του ΙΚΑ, ήρθε να προστεθεί και το εγχείρημα του ΕΟΠΠΥ.
Θα επανέλθω σε αυτό το θέμα με άλλη ερώτηση, στο μεταξύ όμως, οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Κιάτου – και οι οποίοι είναι όχι μόνο πολυάριθμοι, αλλά προέρχονται από απομακρυσμένες, ορεινές περιοχές – δεν γνωρίζουν ούτε καν εάν και πώς θα εξυπηρετούνται ως προς τον κλάδο υγείας.Ο στρουθοκαμηλισμός απέναντι στα πραγματικά και δυσεπίλυτα προβλήματα των ταμείων οδηγεί πάντα στην επιλογή των εύκολων, οριζόντιων περικοπών σε παροχές και υπηρεσίες. Το ΙΚΑ Κιάτου κινδυνεύει να πέσει θύμα αυτών των εύκολων λύσεων.
Οφείλουμε να αντισταθούμε στις ισοπεδωτικές επιλογές και να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή διοικητική και διαχειριστική αποδοτικότητα, προκειμένου κάθε πολιτική να έχει όχι μόνο ως στόχο, αλλά και ως αποτέλεσμα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη…».
ΣΣ. Αυτό λείπει τώρα! Να καταργηθεί το ΙΚΑ στο Κιάτο! Ξεκίνησαν να καταργούν τις δημόσιες υπηρεσίες στο Κιάτο και δεν …το γνωρίζουμε;






Δεν υπάρχουν σχόλια: