Πλούσιο και γευστικό πιάτο, συνδυάστε το με κόκκινο κρασί
Υλικά
•Για 2-4 άτομα
Για το ψαρονέφρι
•150 γραμμάρια τριμμένο τυρί πεκορίνο...•3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
•Αλάτι
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•800γρ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)
•3 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
•8 γλυκοπατάτες
•100 γραμμάρια βούτυρο
•1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
•αλάτι
•πιπέριΓια τα καραμελωμένα κρεμμύδια
•2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
•6 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
•80ml ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
•Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Για το ψαρονέφρι•Αλείψτε το κρέας με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύετε το πεκορίνο με το δενδρολίβανο και απλώστε το μείγμα σε μία λαδόκολλα. Βάλτε πάνω το ψαρονέφρι και στριφογυρίστε το να καλυφθεί ομοιόμορφα.
•Τοποθετήστε το σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, περιχύστε το με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε το για 30 λεπτά ή έως ότου το ψαρονέφρι γίνει και η κρούστα αποκτήσει χρυσό χρώμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί και διατηρήστε το ζεστό.
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
•Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια. Τις βγάζουμε μέχρι να είναι τρυφερές, γύρω στα 25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
•Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά - σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
•Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε τα για 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να αρχίσουν να μαλακώνουν.
•Προσθέστε το μπαλσάμικο και 40-50ml νερό. Μαγειρέψτε τα σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου τα κρεμμύδια γίνου μαλακά και κολλώδη. Αλατοπιπερώστε.
•Κόψτε το ψαρονέφρι σε φέτες και σερβίρετέ το με τον πουρέ και τα κρεμμύδια.
•Αν δεν έχετε φρέσκο δενδρολίβανο χρησιμοποιήστε αποξηραμένο, υπολογίζοντας ότι θα χρειαστείτε περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Υλικά
•Για 2-4 άτομα
Για το ψαρονέφρι
•150 γραμμάρια τριμμένο τυρί πεκορίνο...•3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
•Αλάτι
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•800γρ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)
•3 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
•8 γλυκοπατάτες
•100 γραμμάρια βούτυρο
•1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
•αλάτι
•πιπέριΓια τα καραμελωμένα κρεμμύδια
•2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
•6 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
•80ml ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
•Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Για το ψαρονέφρι•Αλείψτε το κρέας με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύετε το πεκορίνο με το δενδρολίβανο και απλώστε το μείγμα σε μία λαδόκολλα. Βάλτε πάνω το ψαρονέφρι και στριφογυρίστε το να καλυφθεί ομοιόμορφα.
•Τοποθετήστε το σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, περιχύστε το με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε το για 30 λεπτά ή έως ότου το ψαρονέφρι γίνει και η κρούστα αποκτήσει χρυσό χρώμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί και διατηρήστε το ζεστό.
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
•Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια. Τις βγάζουμε μέχρι να είναι τρυφερές, γύρω στα 25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
•Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά - σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
•Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε τα για 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να αρχίσουν να μαλακώνουν.
•Προσθέστε το μπαλσάμικο και 40-50ml νερό. Μαγειρέψτε τα σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου τα κρεμμύδια γίνου μαλακά και κολλώδη. Αλατοπιπερώστε.
•Κόψτε το ψαρονέφρι σε φέτες και σερβίρετέ το με τον πουρέ και τα κρεμμύδια.
•Αν δεν έχετε φρέσκο δενδρολίβανο χρησιμοποιήστε αποξηραμένο, υπολογίζοντας ότι θα χρειαστείτε περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου