Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ - Τάρτα με αμύγδαλα και μαρμελάδα βατόμουρο

Τρίβουμε τον κρόκο του αυγού ώστε να γίνει σκόνη και τον ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και ομοιογενές.Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο και σε ένα τετράγωνο ταψί 23Χ23 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1εκ.Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα.Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε......μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε διαγώνια και κάθετα πάνω από την τάρτα και περιφερειακά. Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου.Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη.Χρόνος προετοιμασίας: 15’Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα Μερίδες: 10-12
ΥΛΙΚΑ:
4 βραστούς κρόκους αυγών
300 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
2 αυγά
250 γρ. βούτυρο
30 γρ. ρούμι μαύρο
1 κουτ. τoυ γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. νερό
150-200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ:
500 γρ. βατόμουρο
400 γρ. ζάχαρη


Δεν υπάρχουν σχόλια: