Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα αποτελέσουν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Η επιδείνωση θα είναι ραγδαία, ενώ από τη Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος.

Για το Σάββατο
Για αύριο Σάββατο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη στα 9 μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα Δυτικά.
Για την Κυριακή
Την Κυριακή, το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα, ενώ από το βράδυ αναμένεται εξασθένιση.
Για τη Δευτέρα
Από τη Δευτέρα, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ στα ορεινά κυρίως της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, αναμένονται χιονοπτώσεις.
Τι συνιστά η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και συστήνει:
Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
■Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
■Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
■Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
■Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.








Δεν υπάρχουν σχόλια: