Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

6 λάθη ομορφιάς και πως να τα διορθώσετε

Ντους, μανικιούρ, μακιγιάζ, είναι πολλές οι κινήσεις που κάνουμε κάθε μέρα σχεδόν μηχανικά, επαναλαμβάνοντας όμως τα ίδια λάθη... Γνωρίστε λοιπόν ποια είναι και διορθώστε τα.
1. Ανανεώνετε την πούδρα χωρίς να απομακρύνετε το σμήγμα
Το δέρμα σας γυαλίζει πριν από ένα ραντεβού; Τη λύση δίνει η πούδρα! Δεν είναι όμως αυτός ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ωραία όψη. Με το γρήγορο πουδράρισμα μπορεί να κλείσετε τους πόρους με ένα επικίνδυνο μίγμα πούδρας-σμήγματος. Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα χαρτάκια που τραβάνε τη λιπαρότητα ή περάστε τις ζώνες της έντονης λιπαρότητας με ένα ελαφρώς υγρό χαρτομάντιλο πριν ανανεώσετε την πούδρα σας.
2. Αφήνετε τη βαφή στα μαλλιά περισσότερη ώρα απ' όση λένε οι οδηγίες
Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι αν αφήσουμε το χρώμα πιο πολλή ώρα στα μαλλιά μας, θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Λάθος: το χρώμα φιξάρεται σε 20-25 λεπτά, ανάλογα με το προϊόν. Από 'κει και πέρα, μπορεί να ταλαιπωρηθούν τα μαλλιά και να ξηραθούν υπερβολικά. Για πιο έντονο χρώμα, επιλέξτε μια απόχρωση κατά έναν τόνο σκουρότερη. Μόνο η χένα μπορεί να μείνει όσο θέλετε: το χρώμα φιξάρεται στα 20 λεπτά, αλλά η φροντίδα που προσφέρει η χένα παρατείνεται.
3. Δεν σκουπίζεστε καλά μετά το ντους
Συνήθως μένουμε αρκετή ώρα με το μπουρνούζι και σκουπιζόμαστε πρόχειρα... Όμως, το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο μετά το πλύσιμο και χρειάζεται χρόνο για να αποκαταστήσει το υδρολιπιδικό στρώμα που το προστατεύει. Φροντίζετε να σκουπίζεστε σχολαστικά και μετά να χρησιμοποιείτε ένα λάδι ή ένα γαλάκτωμα, για να βοηθάτε το δέρμα σας να ξαναφτιάξει αυτό το προστατευτικό στρώμα και να αποφεύγετε την αφυδάτωση.
4. Χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ χωρίς να το ξεβγάζετε
Θα σκεφτόσαστε ποτέ να σαπουνιστείτε και να μην ξεπλυθείτε; Το ίδιο ισχύει για τα γαλακτώματα για το ντεμακιγιάζ! Παρ' όλο που η δροσερή και απαλή υφή τους σας κάνει να πιστεύετε ότι σας κάνουν καλό στο δέρμα, διαλύουν το μακιγιάζ και το αναμιγνύουν με τις ακαθαρσίες που συσσωρεύονται όλη μέρα πάνω στην επιδερμίδα. Έτσι, δεν αφήνουν μετά το δέρμα να αναπνεύσει. Η σωστή κίνηση: περνάτε μετά το γαλάκτωμα μια τονωτική λοσιόν και επαναλαμβάνετε ώσπου να βγει το βαμβάκι καθαρό.
5. Αραιώνετε το βερνίκι των νυχιών σας με διαλυτικό
Το βερνίκι έχει πήξει και δεν στρώνει καλά. Αυτόματη κίνηση: ρίχνετε λίγο διαλυτικό για να το αραιώσετε. Λάθος! Αυτού του είδους τα προϊόντα καταστρέφουν την ομοιογένεια του βερνικιού, το οποίο μετά δεν στρώνει καλά και χάνει την λάμψη του.
6. Χρησιμοποιείτε την ίδια κρέμα για το πρόσωπο και τα μάτια
Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητο απ' ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Χρειάζεται λοιπόν, διαφορετική φροντίδα! Ορισμένες παχιές κρέμες για το βράδυ μπορεί να κάνουν τα βλέφαρα να φαίνονται πεσμένα το πρωί. Όσο για τις κρέμες με ΑΗΑ, είναι πολύ δυνατές και μπορεί να προκαλέσουν μια αίσθηση καψίματος. Με λίγα λόγια, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ειδική κρέμα, την οποία θα απλώνετε απαλά κάτω από τα μάτια, πάντα από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική.
himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: