Θα τις λατρέψετε!
Ιδανικό συνοδευτικό για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
1½ κιλό πατάτες
2 κρόκοι
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
λίγο αλεύρι
λίγη φρυγανιά
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν. Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Ιδανικό συνοδευτικό για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
1½ κιλό πατάτες
2 κρόκοι
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
λίγο αλεύρι
λίγη φρυγανιά
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν. Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου