Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ντοματοσαλάτα νησιωτική

Ντοματοσαλάτα νησιωτική
Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο
Δοκιμάστε μια εύκολη και γρήγορη ντοματοσαλάτα που θα ικανοποιήσει εσάς και τους καλεσμένους σας!
Υλικά:
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες και σφιχτές, αποφλοιωμένες
1 ματσάκι γλυστρίδα (αντράκλα)
1/3 φλ. τσαγιού καππαρόφυλλα
1 πρέζα ρίγανη
2 κ.σ. ξινομυζήθρα (ή τρίμματα φέτας)
Λίγες ελιές
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι από κρασί ή γλυκάδι (παλαιωμένο ξίδι από την Πάρο με γλυκιά επίγευση)
Ανθός αλατιού
Εκτέλεση:
Ένας εύκολος τρόπος για να αποφλοιώσετε την ντομάτα: Θεωρώντας ότι η λάμα του μαχαιριού είναι λεπίδα και η ντομάτα δέρμα, με απαλές κινήσεις την «ξυρίζουμε» τρίβοντας τη λάμα πάνω στο φλοιό της. Τραβάμε ελαφρά και ξεφλουδίζουμε.
Σε μπασίνα (μεγάλο μπολ) κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια καρέ. Προσθέτουμε την αντράκλα, τα καππαρόφυλα, τη ρίγανη, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος και από πάνω σκορπάμε τα τρίμματα ξινομυζήθρας. Περιχύνουμε με τη σος που έμεινε στο μπολ από το ανακάτεμα. Συνοδεύουμε με ολόφρεσκο ξεροψημένο ψωμί.
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά




Δεν υπάρχουν σχόλια: