Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Μελιτζάνες πιλάφι µε δυόσµο και γιαούρτι

Μελιτζάνες πιλάφι µε δυόσµο και γιαούρτι
Εντυπωσιακό και απολαυστικό


Θρεπτική και πεντανόστιμη παραμένει η μελιτζάνα όπως και να τη μαγειρέψετε.






Υλικά:






2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους


1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο


1 σκελίδα σκόρδο


1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο


6 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη


2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (πλυμένο με νερό σε σουρωτήρι)


4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών)


2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος


2 κ.σ. δυόσμο; ψιλοκομμένος


αλάτι


φρεσκοτριμμένο πιπέρι


1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό






Εκτέλεση:






1. Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).


2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2΄-3΄ μόνο. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3΄, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.


3. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15΄.


4. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει. Αφήνουμε για 5΄. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.






μερίδες 4






Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά






Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά





Δεν υπάρχουν σχόλια: