Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινές συμβουλές… ασφαλείας!


Τις ημέρες του καλοκαιριού όλες οι οικογένειες λίγο ή πολύ, πηγαίνουν διακοπές. Έτσι και τα παιδιά της οικογένειας... αλλάζουν συνήθειες, παιχνίδια και παρέες.


Έχετε σκεφτεί, όμως, τι κινδύνους κρύβουν






αυτές οι ξέγνοιαστες -κατά τα άλλα- ημέρες;


Μην πανικοβάλλεστε. Απλά διαβάστε παρακάτω και προετοιμαστείτε κατάλληλα για την αποφυγή δυσάρεστων απροόπτων.


• Προνοήστε, ωστε να μην εξαντληθεί το παιδί από τη ζέστη. Αν πάλι δεν προλάβετε και παρουσιάσει συμπτώματα, όπως ναυτία, ζάλη, έμετο, σύγχυση, βάλτε το παιδί να ξαπλώσει σε δροσερό μέρος, δώστε του υγρά και ζητήστε τη βοήθεια ενός παιδιάτρου.


• Διώξτε μακριά τα κουνούπια. Συνήθως σε εξοχικές περιοχές τα κουνούπια κάνουν ...πάρτι με μια ιδιαίτερη προτίμηση στα μικρά παιδιά. Για το λόγο αυτό, απλώστε στο δερματάκι του παιδιού ένα εντομοαπωθητικό σπρέι ή μια κρέμα από το φαρμακείο και γλιτώστε το από τα τσιμπήματα.


• Αποφύγετε την αφυδάτωση. Λόγω της ζέστης και του ακατάπαυστου ολοήμερου παιχνιδιού, στο οποίο επιδίδονται τα παιδιά τέτοιες ημέρες, ξεχνούν να πιούν νερό, με συνέπεια να αφυδατώνονται. Θυμηθείτε το εσείς και ...κεράστε τα νεράκι.


• Κρέμα για τη φαγούρα. Πολλές φορές τα παιδιά, παίζοντας με τα λουλούδια, αισθάνονται έντονη φαγούρα και τρίβουν με τα νύχια τους το δερματάκι τους, που έχει ενοχληθεί από κάποιο φυτό. Με μια απλή φαρμακευτική κρέμα, ο μπελάς φεύγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: