Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Σορμπέ με γιαούρτι και βερίκοκο

Σορμπέ με γιαούρτι και βερίκοκο
Ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!


Συστατικά συνταγής:






250 γραμμάρια βερίκοκα αποφλοιωμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους


125 γραμμάρια ζάχαρη


300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό


200 γραμμάρια σαντιγί










Οδηγίες συνταγής:






Σε ένα σκεύος βάζουμε τα βερίκοκα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσουν για άλλα πέντε λεπτά. Αφαιρούμε και βάζουμε στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν τα βερίκοκα πουρές. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ανακατεύουμε τον πουρέ με τη σαντιγί και το γιαούρτι. Παγώνουμε τουλάχιστον για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.






Διάρκεια: Προετοιμασία 20 λεπτά, αναμονή 4 ώρες





Δεν υπάρχουν σχόλια: