Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ομάδες που τρομάζουν τον κόσμο

Groups That Scare the World
Η μεγαλύτερη απειλή για κάθε πολίτη οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο σήμερα είναι η τρομοκρατία. It `s ορίζεται ως" Η χρήση βίας και εκφοβισμού κατά την επιδίωξη των πολιτικών στόχων ". Οι τρομοκρατικές επιθέσεις συνήθως γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιηθεί η σοβαρότητα και η διάρκεια της ψυχολογικές επιπτώσεις. τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως 9 / 11 θα αναφερθεί στην ιστορία ως σημαντική κρίσιμη καμπή στον 21ο αιώνα. Μετά από 9 / 11 της τρομοκρατίας έγινε νούμερο ένα εχθρός για το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Εδώ είναι μια λίστα που αναφέρω ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες τρομοκρατικές ομάδες:



Groups That Scare the World




11. Αιγυπτιακή Ισλαμική Τζιχάντ


Η Τζιχάντ αρχικά αναφέρεται ως "Αλ-Τζιχάντ», και στη συνέχεια "η Jihad Group", ή "η Τζιχάντ Οργανισμός", είναι μια αιγυπτιακή ισλαμική ομάδα δραστηριοποιείται από τα τέλη του 1970. Είναι κάτω από όλο τον κόσμο εμπάργκο από τα Ηνωμένα Έθνη ως συνεργάτης της Αλ Κάιντα. Είναι, επίσης, απαγορευτεί από διάφορες μεμονωμένες κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Από το 1991 έχει υπό την ηγεσία του Ayman al-Zawahiri. αρχική Πρωταρχικός στόχος της οργάνωσης ήταν να ανατρέψει την κυβέρνηση της Αιγύπτου και να την αντικαταστήσει με ένα ισλαμικό κράτος. Αργότερα διεύρυνε τους στόχους της να συμπεριλάβει επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ συμφέροντα στην Αίγυπτο και στο εξωτερικό.






Groups That Scare the World




10. Άντεν-Abyan Ισλαμικός Στρατός


Το Άντεν-Abyan Ισλαμικός Στρατός είναι μια ισλαμική μαχητική οργάνωση που εδρεύει στη νότια Υεμένη. Η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την απαγωγή των 16 ξένων τουριστών τον Δεκέμβριο του 1998 στην Abyan. Υεμένης κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν τόπο όπου οι όμηροι κρατούνταν με αποτέλεσμα τέσσερις από τους ομήρους που σκοτώθηκαν, ενώ το υπόλοιπο αφέθηκαν ελεύθεροι. Το Άντεν-Abyan Ισλαμικός Στρατός ήταν επίσης πιστεύεται ότι έχουν εμπλακεί σε βομβιστική επίθεση 2000 USS Cole στο Άντεν.






Groups That Scare the World




9. Ισλαμικής Τζιχάντ Κίνημα στην Παλαιστίνη


Η Ισλαμική Τζιχάντ στην Παλαιστίνη Κίνημα γνωστός στη Δύση ως απλά Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ), είναι μια μικρή παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση. Η ομάδα έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ισραήλ. Στόχος τους είναι η καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και την αντικατάστασή του με ένα παλαιστινιακό ισλαμικό κράτος.












Groups That Scare the World










8. IRA


Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) ήταν Ιρλανδικού Δημοκρατικού επαναστατική στρατιωτική οργάνωση. Ήταν κατέβηκε από το ιρλανδικό εθελοντές, μια οργάνωση που ιδρύθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1913 που οργάνωσε το Πάσχα Rising, τον Απρίλιο του 1916. [2] Το 1919, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας ότι είχε ανακηρυχθεί κατά τη διάρκεια του Πάσχα Rising ιδρύθηκε τυπικά με μια εκλεγμένη συνέλευση, και η ιρλανδική εθελοντές είχαν αναγνωριστεί ως νόμιμο στρατό της. Στη συνέχεια, ο IRA διεξήγαγαν ανταρτοπόλεμο κατά της βρετανικής κυριαρχίας στην Ιρλανδία για την 1919-21 ιρλανδικό πόλεμο της Independence.Following την υπογραφή το 1921 της αγγλο-ιρλανδικής συνθήκης, η οποία τελείωσε τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, μια διάσπαση εμφανίστηκε εντός του IRA. Οι βουλευτές που υποστήριξαν τη Συνθήκη αποτέλεσαν τον πυρήνα του ιρλανδικού Εθνικού Στρατού που ιδρύθηκε από τον ηγέτη του IRA Michael Collins. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του IRA ήταν αντίθετη προς τη Συνθήκη. Η αντι-συνθήκη IRA πολέμησαν έναν εμφύλιο πόλεμο με τους πρώην συντρόφους τους, 1922-23, με σκοπό τη δημιουργία μιας πλήρως ανεξάρτητης δημοκρατίας όλα-Ιρλανδία. Έχοντας χάσει τον εμφύλιο πόλεμο, η ομάδα αυτή παρέμεινε σε ισχύ, με την πρόθεση να ανατρέψει τόσο του ελεύθερου κράτους της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας και την επίτευξη της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας που διακηρύχθηκε το 1916.




Groups That Scare the World






7. ETA














Για τέσσερις δεκαετίες, η ένοπλη οργάνωση ΕΤΑ έχει εξαπολύσει μια αιματηρή εκστρατεία για την ανεξαρτησία για τις επτά περιφέρειες στη βόρεια Ισπανία και τη νοτιοδυτική Γαλλία ότι Βάσκων αυτονομιστών αξιώσεων, όπως own.On τους 5 Σεπτεμβρίου 2010, η Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφαση να μην πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις . Η ομάδα είχε δηλώσει εκεχειρίες δύο φορές στο παρελθόν, αλλά εγκατέλειψε τις both.Euskadi Ta Azkatasuna, Eta, του οποίου το όνομα σημαίνει Βάσκων Πατρίδα και την Ελευθερία, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1960 ως ένα κίνημα αντίστασης φοιτητής πικρά σε αντίθεση με κατασταλτικά του στρατηγού Φράνκο στρατιωτική dictatorship.Under Φράνκο το Βασκική γλώσσα απαγορεύθηκε, διακριτικό πολιτισμό τους καταστέλλεται, και οι διανοούμενοι φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν για πολιτική και πολιτιστική beliefs.The χώρα των Βάσκων τους έζησαν μερικές από τις πιο σκληρές αντίσταση στην Φράνκο. Ο θάνατός του το 1975 άλλαξε όλα αυτά, και τη μετάβαση στη δημοκρατία έφερε στην περιοχή των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων rule.But σπίτι, παρά το γεγονός ότι η βασκική χώρα σήμερα στην Ισπανία απολαμβάνει περισσότερη αυτονομία από οποιαδήποτε άλλη - έχει το δικό της κοινοβούλιο, αστυνομία, οι έλεγχοι της εκπαίδευσης και εισπράττει το δικό τους φόρους του - Eta και σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές της έχουν παραμείνει αποφασισμένη να πιέσει για την πλήρη independence.Its βίαιη εκστρατεία έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 820 θανάτους κατά τα τελευταία 40 χρόνια, πολλοί εκ των οποίων τα μέλη της Guardia Civil, εθνικής αστυνομίας της Ισπανίας, και τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό πολιτικοί οι οποίοι είναι αντίθετοι στις απαιτήσεις αυτονομιστική ΕΤΑ.




Groups That Scare the World






6. Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν


Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν »είναι μια κουρδική αυτονομιστική οργάνωση που μάχεται ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Η ομάδα ιδρύθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1978 και υπό την ηγεσία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Στόχος του PKK είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου, κουρδικού κράτους. Κουρδιστάν είναι μια γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει νοτιοανατολική Τουρκία, τη βορειοανατολική το Ιράκ, τη βορειοανατολική Συρία και το βορειοδυτικό Ιράν, όπου το κουρδικό πληθυσμό είναι η πλειοψηφία. Ο στόχος αυτός έχει πλέον μετριαστεί η δυνατότητα διεκδίκησης πολιτιστικά και πολιτικά δικαιώματα για τις εθνοτικές κουρδικού πληθυσμού στην Τουρκία. Το 2010, ωστόσο, μετά το PKK ενταθεί τις στρατιωτικές της δραστηριότητες, Murat Karayilan απείλησε το PKK θα κηρύξει την ανεξαρτησία του, εάν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος. Το PKK είναι καταχωρημένη ως τρομοκρατική οργάνωση σε διεθνές επίπεδο από ορισμένα κράτη και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.










5. Χαμάς


Η Χαμάς είναι παλαιστινιακή ισλαμιστική κοινωνικο-πολιτική οργάνωση, με ένα συνδεδεμένο στρατιωτική πτέρυγα, η Ιζ ad-Din Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ. Καναδάς, το Ισραήλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσουν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Βασισμένο σε μεγάλο βαθμό από τις αρχές του ισλαμικού φονταμενταλισμού που επιταχύνεται σε όλο τον αραβικό κόσμο στη δεκαετία του 1980, η Χαμάς ιδρύθηκε ως ένα παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 1987, κατά τη διάρκεια του πρώτου Intifada.Sheik Αχμέντ Γιασίν δήλωσε το 1987 ότι η Χαμάς ιδρύθηκε για την Σκοπός της Τζιχάντ, για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και να ιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος »από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό." Η Χαμάς συνδεδεμένες στρατιωτική πτέρυγα είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος της βίας και εκτελέσεων που αποδίδονται σε Χαμάς και διεξαγάγει πολυάριθμες επιθέσεις κατά ισραηλινών αμάχων και στρατιωτών . Τακτικές έχουν περιλάβει επιθέσεις με ρουκέτες και από τον Απρίλιο του 1993, έως ότου σταμάτησε τον Ιανουάριο του 2005, βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Η Χαμάς η βία έχει κατευθυνθεί προς το Ισραήλ, την Αίγυπτο, και ανταγωνίζεται τις παλαιστινιακές κινήσεις στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.






Groups That Scare the World




4. Ισλαμικό Κίνημα του Uzbekista






Το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν είναι μια μαχητική ισλαμική ομάδα σχηματίστηκε το 1991 από την Ισλαμική ιδεολόγος Tahir Yuldashev. Που λειτουργούν έξω από τις βάσεις στο Τατζικιστάν και ελεγχόμενες από τους Ταλιμπάν περιοχές της βόρειας Αφγανιστάν, το IMU προώθησε μια σειρά επιδρομών στο νότιο Κιργιστάν, το 1999 και το 2000. Ωστόσο, το 2001 το IMU καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, ενώ παράλληλα με την καταπολέμηση των Ταλιμπάν κατά των Ηνωμένων Πολιτειών υπό την ηγεσία συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Παρά τις περιστασιακές διακηρύξεις από Yuldeshev, και φήμες για μια επανεμφάνιση με το όνομα το Ισλαμικό Κίνημα του Τουρκεστάν (ΔΟΔ), δεν υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις ότι η IMU / IMT παραμένει μια επιχειρησιακή δύναμη στην Κεντρική Ασία, εκτός του Αφγανιστάν / σύνορα με το Πακιστάν περιοχή.






Groups That Scare the World




3. Χεζμπολάχ


Χεζμπολάχ είναι ένα Shi'a ισλαμιστική πολιτική και την παραστρατιωτική οργάνωση που βασίζεται στο Λίβανο. Θεωρείται ως ένα κίνημα αντίστασης σε ένα μεγάλο μέρος του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου. Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των σουνιτών χώρες αραβικές όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Ιορδανία, έχουν καταδικάσει ενέργειες της Χεζμπολάχ, ενώ η Συρία και το Ιράν έχουν γενικά υποστηρικτική της οργάνωσης. Οι περισσότερες χώρες οι Ευρωπαίοι δεν χαρακτηρίσει τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Αυστραλία και τον Καναδά θα αφορά εν όλω ή εν μέρει ως τέτοιο. Χεζμπολάχ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1982 ως πολιτοφυλακή σε απάντηση στην ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο, γνωστή και ως Επιχείρηση Ειρήνη για τη Γαλιλαία, που βρίσκεται στην αντίσταση στην ισραηλινή κατοχή του Λιβάνου κατά τη διάρκεια του λιβανικού εμφυλίου πολέμου. ηγέτες του ήταν εμπνευσμένες από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, και οι δυνάμεις του ήταν εκπαιδευμένα και οργανώνεται από ένα σώμα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης. Χεζμπολάχ ηγέτες έχουν κάνει πολλές δηλώσεις ζητώντας την καταστροφή του Ισραήλ, την οποία αποκαλούν «σιωνιστική οντότητα που ναυπηγήθηκαν στη γη αποσπάστηκε από τους ιδιοκτήτες τους." Η Χεζμπολάχ, η οποία ξεκίνησε με μόνο μια μικρή πολιτοφυλακή, έχει αυξηθεί σε μια οργάνωση με έδρες στο κυβέρνηση του Λιβάνου, ένα ραδιόφωνο και μια δορυφορική τηλεόραση-σταθμός, καθώς και προγράμματα για την κοινωνική ανάπτυξη.






Groups That Scare the World




2. Ταλιμπάν


Οι Ταλιμπάν, εναλλακτική ορθογραφία Ταλιμπάν, είναι ένα Hanafi ισλαμιστική πολιτική ομάδα που διέπει το Αφγανιστάν από το 1996 έως ότου νικήθηκε στα τέλη του 2001. Έχει συγκεντρωθεί από το 2004 και αναβίωσε ως ένα ισχυρό κίνημα ανταρσίας που διέπει κυρίως τοπικές περιοχές των Παστούν, και την καταπολέμηση έναν ανταρτοπόλεμο εναντίον των κυβερνήσεων του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, και η ΝΑΤΟϊκή Διεθνής Δύναμη Βοήθειας για Ασφάλεια (ISAF). Το κίνημα των Ταλιμπάν είναι μια φυλετική συνομοσπονδία των Ghilzai και των συμμάχων φυλές που είναι ένθερμος αφγανικό / Pashtoon Εθνικιστές, και είναι κατά κύριο λόγο από μέλη που ανήκουν σε εθνοτικές φυλές Παστούν, μαζί με τους εθελοντές από τις κοντινές ισλαμικές χώρες, όπως η Ουζμπέκοι, Τατζικιστάν, Punjabis, οι Άραβες , Τσετσένοι, και άλλα. Λειτουργεί στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, κυρίως στις επαρχίες γύρω από τα σύνορα Durand Line. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε έδρα τους είναι εντός ή πλησίον Κουέτα, Πακιστάν, και ότι το Πακιστάν και το Ιράν παρέχουν υποστήριξη, αν και τα δύο έθνη αρνηθούμε αυτό. Ο κύριος ηγέτης της το κίνημα των Ταλιμπάν είναι Μουλά Μοχάμεντ Ομάρ, ως προς τους οποίους υπάρχει ένα 25 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται στο Αφγανιστάν.






Groups That Scare the World




1. Αλ Κάιντα


Αλ Κάιντα είναι μια ισλαμική μαχητική ομάδα ιδρύθηκε κάπου μεταξύ Αυγούστου 1988 και τα τέλη του 1989. Λειτουργεί ως ένα δίκτυο το οποίο περιλαμβάνει τόσο μια πολυεθνική, απάτριδες στρατού και ένα ριζοσπαστικό κίνημα σουνιτών μουσουλμάνων έκκληση για παγκόσμια Τζιχάντ. Μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θεωρεί ότι είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Αλ Κάιντα έχει επιτεθεί πολιτικών και στρατιωτικών στόχων σε διάφορες χώρες, κυρίως τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, το 2001. Η αμερικανική κυβέρνηση απάντησε με την έναρξη του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας. Χαρακτηριστικό τεχνικές περιλαμβάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας και ταυτόχρονη βομβιστικές επιθέσεις των διαφόρων στόχων. Δραστηριότητες που δίδεται μπορεί να περιλαμβάνει τα μέλη του κινήματος, οι οποίοι έχουν λάβει την υπόσχεση της πίστης προς τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ή το πολύ πιο πολυάριθμα "της Αλ Κάιντα που συνδέονται με« άτομα που έχουν υποβληθεί σε κατάρτιση σε ένα από τα στρατόπεδα της στο Αφγανιστάν, το Ιράκ ή Σουδάν, αλλά δεν έλαβε καμία δέσμευση. Αλ Κάιντα ιδεολόγοι οραματίζονται ένα διάλειμμα από τις ξένες επιρροές στις μουσουλμανικές χώρες, καθώς και τη δημιουργία ενός νέου ισλαμικού χαλιφάτου. Αναφέρθηκαν πεποιθήσεις περιλαμβάνουν ότι ένας Χριστιανός-εβραϊκή συμμαχία συνωμοτεί για να καταστρέψει το Ισλάμ, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό ενσωματωμένη στη συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ, καθώς και ότι η δολοφονία των παρευρισκομένων και των πολιτών με θρησκευτική ευλάβεια δικαιολογείται σε τζιχάντ. Τον τελευταίο καιρό, μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αυτή η ομάδα απείλησε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τη σήμανση στο Λονδίνο ως ένας από τους πρωταρχικούς στόχους τους. Θα συνειδητοποιούν τις απειλές τους μένει να αποδειχθεί.


Groups That Scare the World



Δεν υπάρχουν σχόλια: