Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εσύ θα μιλάς και το κινητό θα φορτίζεται!

Μια επαναστατική τεχνολογία υπόσχεται να βάλει τέλος στο πρόβλημα της φόρτισης των κινητών τηλεφώνων με τον πλέον απλό και αποδοτικό τρόπο. Το κινητό θα φορτίζεται όταν ο κάτοχος του το χρησιμοποιεί. Την τεχνολογία ανέπτυξαν...


ερευνητές στην Νότιο Κορέα και μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρική ενέργεια. Σύμφωνα με τους ερευνητές όσο πιο δυνατά μιλάει κάποιος όταν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο τόσο πιο γρήγορα φορτίζεται η συσκευή. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η φόρτιση των κινητών με την φωνή θα είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για όσους βρίσκονται κοντά σε όσους φορτίζουν την συσκευή τους φωνητικά.


«Η μετατροπή των ηλεκτρικών σημάτων σε ήχους όπως συμβαίνει για παράδειγμα, με τα ηχεία μπορεί να λειτουργήσει και αντίθετα δηλαδή ο ήχος να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια. Υπάρχουν πολλοί ήχοι που βρίσκονται στην καθημερινότητα μας και στο περιβάλλον γενικότερα και δεν έχει εξεταστεί καθόλου η περίπτωση αξιοποίηση τους ως πιθανές πηγές ενέργειας. Αυτό αποτέλεσε για εμάς το κίνητρο να ξεκινήσουμε την προσπάθεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την ομιλία, την μουσική και άλλους ήχους» αναφέρει ο Σανγκ Γου Κιμ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan, στην Σεούλ που είναι και επικεφαλής της έρευνας.


Η τεχνολογία που ανέπτυξαν οι ερευνητές μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να έχει και άλλες εφαρμογές. Για παράδειγμα, πολλές φορές οι κάτοχοι των συσκευών αναπαραγωγής μουσικής (iPod κ.α) τραγουδάνε ενώ ακούνε τα αγαπημένα τους τραγούδια. Η τεχνολογία θα επιτρέψει την φόρτιση των συσκευών όσο οι κάτοχοι τους τραγουδούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: