Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: 10χρονη δέσμια σε κάγκελα για 5 χρόνια!

http://static.fsport.gr/images/girl%20behind%20bars%20010311.jpg
Συγκλονιστική ιστορία εκτυλίσσεται στην...


Ηλεία, όπου ένα κοριτσάκι 10 ετών παραμένει δεμένη με ιμάντες στα κάγκελα του κρεβατιού της, στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, για περίπου πέντε χρόνια!






Πρόκειται για τη Δανάη, από την Αλβανία, η οποία πριν από πέντε χρόνια είχε σπάσει το πόδι της, εξ' αιτίας της αμέλειας του προσωπικού του ιδρύματος, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιεύματος της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας. Η διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ, Άννα Μαζαράκη, επιβεβαίωσε την καθήλωση του παιδιού, ενώ διευκρίνισε ότι το κοριτσάκι έχει δεμένα με ιμάντες τα άνω άκρα μετά την γραπτή οδηγία του ψυχιάτρου, που...


παρακολουθούσε το ίδρυμα.


Επιπλέον, η κ. Μαζαράκη, σημείωσε ότι μπορεί να εκφράζει άποψη μόνο για εκείνα που συμβαίνουν με τη νέα διοίκηση του ιδρύματος, όποτε δεν μπορεί να ξέρει αν το παιδί ήταν δεμένο και πριν το σπάσιμο του ποδιού του, το 2005.


Να σημειωθεί, ότι για την κακοποίηση του παιδιού το 2005, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 25 συνολικά εργαζόμενοι στο ίδρυμα.


Ανάμεσά τους ο τότε διοικητής, ο γνωστός έμπορος που πήρε πτυχίο φαρμακοποιού σε ηλικία 68 ετών κι έγινε διοικητής, καθώς και η γιατρός που παρακολουθούσε το ίδρυμα.


Στους κατηγορούμενους αποδίδεται η κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος.


Η δίκη, όμως, έχει αναβληθεί.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι ανωτέρω: ''Δεν υπέδειξαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους τη δέουσα προσοχή ούτε έκαναν τους κατάλληλους ενδεδειγμένους χειρισμούς κατά την φροντίδα της φιλοξενούμενης στο ίδρυμα''.


Ακόμα, στο κατηγορητήριο περιγράφεται η κατάσταση του παιδιού και σημειώνεται ότι αυτό πάσχει από ''ψυχοκινητική καθυστέρηση, αδυναμία βάδισης, έλλειψη αισθητικότητας κατά τα κάτω άκρα και οστεοπόρωση.''


Δηλαδή το κοριτσάκι μπορεί πλέον να κινεί μόνο τα χέρια του, τα οποία όμως οι αρμόδιοι του ιδρύματος φρόντισαν να δέσουν με ιμάντες, ''για το καλό της'', όπως θρασύτατα δηλώνουν.


Ευρωπαίοι εθελοντές, κατήγγειλαν οργανωμένα σε πολυσέλιδη αναφορά τους, τα όσα συμβαίνουν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.


Όπως αναφέρουν ''ένα παράδειγμα που στενοχώρησε πολλούς εθελοντές είναι ένα μικρό κορίτσι ηλικίας 9 ετών. Πάσχει από οστεοπόρωση, οπότε τα οστά της είναι πολύ εύθραυστα. Αυτό έχει είχε ως αποτέλεσμα συχνά κατάγματα κατά την πάροδο του χρόνου. Το προσωπικό φοβάται πολύ ότι θα συμβαίνει αυτό πάντα. Έτσι το παιδί είναι πλέον σε θέση ανάσκελα με το λαιμό του σε κάμψη και τα δύο σκέλη δεμένα στα κάγκελα του κλουβιού του.''


''Δεν επιτρέπεται στους εθελοντές να την βγάζουν από το κλουβί για να παίξουν μαζί της, ούτε καν να βγει από το κτίριο. Είναι ένα φυσιολογικό αξιαγάπητο παιδί που υποφέρει από αυτές τις εξουθενωτικές συνθήκες, που γελάει όμως και ανταποκρίνεται όταν εμείς παίζουμε έξω από το κλουβί της, αλλά δυστυχώς αυτό είναι η μόνο απόλαυση που παίρνει για μόλις λίγα λεπτά στη διάρκεια μίας ημέρας.'' περιγράφουν χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: