Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τον έκαψαν τα χρέη

Με ένα σημείωμα που ζητούσε "συγγνώμη" από τους δανειστές του και από την οικογένειά του, ένας 49χρονος έβαλε φωτιά στον εαυτό του μέσα σε Ιερό Ναό στο Βόλο. Τα χρέη αποτέλεσαν την αιτία της προσπάθειας να βάλει τέλος στη ζωή του. Νοσηλεύεται στην εντατική






Τα χρέη είχαν γίνει θηλιά για έναν 49χρονο οικογενειάρχη στο Βόλο τον οποίο η απόγνωση οδήγησε στην απόφαση να αυτοπυρποληθεί.






Όπως αναφέρει η θεσσαλική εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε μαζί με τη φιάλη οινοπνεύματος μέσα στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου εξηγούσε ότι πίσω από την απόπειρα αυτοκτονίας, βρισκόταν η μεγάλη οικονομική δυσχέρεια.






Ο 49χρονος άνδρας, κάτοικος Αγίου Ονουφρίου, πέρασε την είσοδο του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου.


Κάθισε σε μία ξύλινη καρέκλα της εκκλησίας, έβγαλε το πουκάμισο και άδειασε δίχως δισταγμό επάνω του το οινόπνευμα. Έβγαλε τον αναπτήρα τυλίχθηκε στις φλόγες απελπισμένος από τα χρέη.


Ιερέας του Ναού αλλά και ένας προσκυνητής έντρομοι αντιλήφθηκαν το φλεγόμενο σώμα του 49χρονου εργαζόμενου στο Νοσοκομείο Βόλου και το τύλιξαν με χαλί.






Σοβαρά τραυματισμένος, ο οικογενειάρχης μεταφέρθηκε με εγκαύματα δεύτερου βαθμού εισήχθη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του "Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου", εκτός κινδύνου πλέον όπως ενημέρωσαν οι γιατροί.






Οι συνάδελφοί του στο "Αχιλλοπούλειο" σοκαρίστηκαν από την είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας του 49χρονου. Είχαν διαπιστώσει την απόγνωση, η οποία είχε ενταθεί τελευταία αλλά δεν περίμεναν να φθάσει σε αυτό το σημείο.






Στο ιδιόχειρο μήνυμα που βρέθηκε δίπλα του, ο 49χρονος εξηγούσε ότι ήθελε να σωθεί από το κυνήγι των οφειλετών, από τα χρέη που του είχαν «στερήσει» την ελευθερία του.


Λίγο πιο κάτω σημείωνε ότι χρωστάει πολλά λεφτά και ζητούσε συγνώμη από τα πρόσωπα από τα οποία είχε δανειστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: