Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Περιέλουσε με πετρέλαιο τους επιθεωρητές εργασίας!

Περιέλουσε με πετρέλαιο τους επιθεωρητές εργασίας!
«Αν δε φύγεις θα γίνει κι άλλο ατύχημα»...
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την επίθεση που εξαπέλυσε ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Ανακύκλωση Βόλου Α.Ε.» σε δύο επιθεωρητές εργασίας, που επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση μετά από εργατικό ατύχημα που είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας άρπαξε μία μάνικα και μάλιστα περιέλουσε τον έναν επιθεωρητή με πετρέλαιο, απειλώντας πως θα τον κάψει ζωντανό. «Αν δε φύγεις θα γίνει και άλλο ατύχημα» φέρεται να του είπε.
Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου. Οι δύο επιθεωρητές, ένας άνδρας και μία γυναίκα, μετέβησαν στην επιχείρηση, που εδρεύει στην Α’ Βιομηχανική περιοχή του Βόλου, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες τραυματισμού ενός 38χρονου εργάτη, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής αυτοκινήτου.
Δύο από τους εργαζόμενους της εταιρείας, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των επιθεωρητών, έφυγαν από το πόστο τους τρέχοντας. Οι επιθεωρητές τους αναζήτησαν και προσπάθησαν να πάρουν τα στοιχεία τους, εκτιμώντας ότι πρόκειται για περιστατικό αδήλωτης εργασίας.
Τότε δέχθηκαν την πρώτη επίθεση από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης και άλλα άτομα που τους απώθησαν με τη βία προς την έξοδο. Στο φυλάκιο της εισόδου, ο νόμιμος εκπρόσωπος τους επιτέθηκε ξανά. Κραδαίνοντας τη μάνικα πετρελαίου της δεξαμενής ανεφοδιασμού που βρίσκεται στην είσοδο, περίελουσε με πετρέλαιο τον έναν από τους επιθεωρητές και απειλούσε να τον κάψει.
Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας. Υποβλήθηκαν μηνύσεις και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου αλλά ο εργοδότης είχε προλάβει να εξαφανισθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια: