Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Το Γηροκομείο εκπέμπει σήμα κινδύνου

Ζητούν την απομάκρυνση εξήντα ηλικιωμένων για τις γιορτές


Σε οριακή κατάσταση έχει φτάσει το Γηροκομείο της Αθήνας και η λειτουργία του είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του οικονομικού αδιεξόδου.






Το προσωπικό δεν έχει πληρωθεί τα δεδουλευμένα πέντε μηνών ενώ, σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, από τους 133 εργαζόμενους 13 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, 5 έχουν παραιτηθεί και 8 βρίσκονται σε άδεια.






Την περασμένη Τετάρτη η διοίκηση του Γηροκομείου κάλεσε τους συγγενείς περίπου 60 ηλικιωμένων να τους παραλάβουν.






Αυτή τη στιγμή το Γηροκομείο φιλοξενεί περίπου 300 ανθρώπους, όπως είπε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος του Ιδρύματος πατήρ Προκόπιος, εκ των οποίων οι μισοί είναι άποροι. «Δεν πετάμε κανένα στο δρόμο, αντίθετα μαζεύουμε κόσμο από το δρόμο», πρόσθεσε.






«Η απόφαση ήταν αιφνιδιαστική, μας ζητήθηκε την Πέμπτη να πάρουμε τους συγγενείς μας μέχρι σήμερα εν μέσω γιορτών», δήλωσε από την πλευρά του ο γιος ενός από τους ηλικιωμένους που φιλοξενείται στο Γηροκομείο. Κατήγγειλε μάλιστα πως όταν ρώτησε εάν αυτό αφορά μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, έλαβε την απάντηση πως είναι δια παντός.






Ο πατήρ Προκόπιος διαβεβαίωσε από την πλευρά του πως το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει λάβει καμία τέτοια απόφαση και πως το καταγγέλλει και ο ίδιος, εάν όντως ειπώθηκε από κάποιον εργαζόμενο. Αυτό που ζητήθηκε, εξήγησε, είναι να απομακρυνθούν από το Γηροκομείο όσοι ηλικιωμένοι έχουν συγγενείς ούτως ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της λειτουργίας αυτές τις ημέρες που η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλη.





Δεν υπάρχουν σχόλια: