Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η EUROPOL στο κυνήγι παιδόφιλων

Η EUROPOL στο κυνήγι παιδόφιλων
Επιχείρηση HAVEN εναντίων της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων

Γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό και την καταγραφή των παιδόφιλων που ταξιδεύουν σε χώρες της Άπω Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης αποφάσισε η EUROPOL. Με την κωδική ονομασία η επιχείρηση ΗΑVEN (Halting Europeans Abusing Victimsin EveryNation), θα έχει στόχο την καταγραφή όλων των ευρωπαίων πολιτών που ταξιδεύουν σε Ασία και Ευρώπη με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.



Η εκτίμηση των διωκτικών αρχών είναι πως τα θύματα του «παιδοφιλικού τουρισμού» ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια παιδιά ετησίως, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των παιδόφιλων είναι η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Βιρμανία, η Βουλγαρία αλλά και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Σε αρκετές από αυτές τις χώρες προσφέρονται στους παιδόφιλους παιδιά ηλικίας 6-7 ετών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ένα παιδί 13-14 ετών θεωρείται «γέρος» για αυτή τη δουλειά.



Η επιχείρηση HAVEN όπως αποφάσισαν οι επιτελείς της Europol, θα περιλαμβάνει, εκτός από την καταγραφή ευρωπαίων πολιτών που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα στις χώρες τους είτε έξω από αυτές, και μια σειρά ενεργειών για την ενημέρωση των οικογενειών και των παιδιών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Σύμφωνα μ μάλιστα με τον διευθυντή της Europol, MrRobWainwright, «ο σεξουαλικός-παιδοφιλικός τουρισμός είναι ένα τα χειρότερα είδη εγκλήματος που ερευνά και προσπαθεί να καταπολεμήσει η υπηρεσία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: