Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Το Μεγαλύτερο Ποτήρι Μπύρας Στον Κόσμο

Η "Auld Dubliner Irish Pub" έφτιαξε ένα ύψους 8 πόδια (2,438 μέτρα) και βάρους 430 γαλόνια (1.628 λίτρων περίπου) ποτήρι της μπύρας Guinness, περνώντας έτσι στο πάνθεον των ρεκόρ που βιβλίου Guinness ως το...

μεγαλύτερο ποτήρι στον κόσμο.









Χρειάστηκε περίπου μισή ώρα για να γεμίσει και η εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε έξω από την "Auld Dubliner Irish Pub" που βρίσκεται στο Tustin Legacy.







Οι ιδιοκτήτες του μπαρ ξεκίνησαν το γέμισμα του ποτηριού, μπροστά στο πλήθος των 400 ατόμων που είχαν μαζευτεί για να παρακολουθήσουν και να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος.







Το εν λόγω ποτήρι, κατασκευάστηκε από την California Quality Plastics και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν ακρυλικό, έτσι ώστε να είναι σίγουρο πως δεν θα σπάσει.







Η ποτήρι περιόδευσε στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές των Η.Π.Α. όπως το Orange, Long Beach, Riverside, Olympic Valley και Mammoth Lakes, Peoria και Tucson, Henderson και Bolingbrook.







Στο εστιατόριο πουλήθηκαν T-shirts και ποτήρια Guinness τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν υπέρ του ταμείου των πεσόντων πυροσβεστών του Orange County.







Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, για το μεγαλύτερο ποτήρι μπύρας, κατείχε το "Harry Caray's Italian Steakhouse" στο Σικάγο. Το Harry Caray είχε δημιουργήσει ένα ποτήρι 4 πόδια ψηλό, χωρητικότητας 100 γαλόνια από γυαλί με λαβή και κάνουλα.







Από Τον Γιώργο Ιορδανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: