Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Σεμινάρια ύστατης αντοχής για την κόλαση!

Μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αυτό όμως δεν τους εξασφαλίζει ότι θα επιβιώσουν κιόλας! Απίθανο; Για τα ονομαζόμενα σεμινάρια «ύστατης αντοχής» ωστόσο είναι απολύτως αληθινό...





Από τις αρχές Οκτώβρη, τρεις άνθρωποι βγήκαν νεκροί από τα...

σεμινάρια αυτά, χωρίς κανένας να ρίξει φως στο τι ακριβώς έγινε. Τελευταίο θύμα του James Arthur Ray, του ιδρυτή των σεμιναρίων, είναι η Liz Neuman. Η 49χρονη Liz ήταν όχι μόνο υγιέστατη αλλά υπήρξε και επικεφαλής των αντίστοιχων σεμιναρίων στη Μινεάπολη, αφού ο... αυτοαποκαλούμενος «Spiritual Warrior», δηλαδή «πνευματικός πολεμιστής», Arthur Ray εκπαιδεύει άλλους για επικεφαλής στα σεμινάριά του που γίνονται σε διάφορα μέρη στις ΗΠΑ.



Στα σεμινάρια της 8ης Οκτωβρίου δίδασκε ο ίδιος. Η Neuman πλήρωσε κανονικά τα 9.000 δολάρια που απαιτούνται για τη συμμετοχή και μαζί με άλλους εξήντα πέντε οπαδούς της θεωρίας «φθάνω στα όριά μου» ταξίδεψαν στο The Angel Valley Retreat Center, σε μια απομονωμένη έκταση 70 στρεμμάτων. Κάποιες ώρες αργότερα, με εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σώμα της, πολλαπλές κακώσεις στα όργανά της και σε κωματώδη κατάσταση η 49χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.





Κατέρρευσαν δεκαοκτώ



Μαζί της διακομίστηκαν άλλα δεκαοκτώ άτομα. Οι υπόλοιποι παρουσίαζαν αφυδάτωση, αναπνευστικά προβλήματα, πυρετό, κακώσεις στα νεφρά και καψίματα, αλλά, ευτυχώς, συνήλθαν. Αντίθετα, η Neuman άφησε την τελευταία της πνοή εννέα ημέρες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από έκθεση σε μονοξείδιο του άνθρακα. Το μόνο που έγινε γνωστό και μάλιστα έπειτα από ένταλμα έρευνας των Αρχών, είναι ότι τα μέλη είχαν μείνει νηστικοί για τριάντα έξι ώρες και άρχισαν την «κατάθεση ιδρώτα», όπως λέγεται η διαδρομή προς την «κάθαρση», στις τρεις το μεσημέρι της 8ης Οκτωβρίου. Σύντομα, οι συμμετέχοντες άρχισαν να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον!



Η κάθαρση, όπως αποκαλεί τη διαδικασία ο Ray, «έρχεται με την πνευματική και σωματική εξάντληση». Είναι άγνωστο πώς φθάνει κανείς σε αυτό το σημείο και σε ποιες εξουθενωτικές ασκήσεις πρέπει να υποβληθεί. Οι ελάχιστες λεπτομέρειες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα από μισόλογα και συζητήσεις off camera μιλούν για επαφή με καυτές πέτρες και μέταλλα, για σάουνα με θερμοκρασίες που είναι σχεδόν αδύνατον να αντέξει ο οργανισμός.



Η οικογένεια της Liz Neuman διαμήνυσε ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Οπως δήλωσε στον Τύπο ο δικηγόρος της Louis Diesel, η Neuman (μητέρα τριών παιδιών) ήταν σε τέλεια φυσική κατάσταση όταν υπέγραψε το συμφωνητικό για τα «σεμινάρια ύστατης αντοχής».





Είχε «βγει» στον Λάρι Κινγκ και στην Οπρα!



Την ίδια τύχη με την αδικοχαμένη Liz είχαν και άλλοι δύο συμμετέχοντες στα σεμινάρια. Ο 40χρονος James Shore και η 38χρονη Kirby Brown πέθαναν πριν καν προλάβουν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Ο τρίτος θάνατος μέσα σε έναν μήνα, δηλαδή της Liz, κινητοποίησε τις Αρχές.



Το FBI ερευνά ήδη το παρελθόν του James Arthur Ray, ο οποίος είναι και ο συγγραφέας του best seller «Harmonic Wealth». Στην αρχή του περί απόλυτης ευεξίας του ανθρώπου φθάνοντας στα όρια των δυνατοτήτων του βασίζεται μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, την οποία ο Ray έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια αποφέροντας στην «πνευματική επιχείρησή» του πλουσιοπάροχα κέρδη.





«Larry King Live»



Η έδρα του είναι στο Carlsbad, της Καλιφόρνιας. Εχει εμφανιστεί σε διάφορες εκπομπές, μεταξύ των οποίων η Oprah, το «Larry King Live» και το «Today Show». Οι έρευνες θα δείξουν αν τελικά ο James Arthur Ray είναι όντως ένας «πνευματικός πολεμιστής» ή απλώς ένας επιτήδειος που ωθεί τους ανθρώπους στα άκρα με απρόβλεπτες συνέπειες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: