Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ … ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ 5 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ !



Η επαναληπτική μάχη της ερχόμενης Κυριακής στην Κορινθία θα είναι ιδιαίτερα σκληρή τόσο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και για τους πέντε δήμους που δεν εκλέξαν το νικητή από την πρώτη Κυριακή.



Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές για το τελικό αποτέλεσμα. Έγκυροι πάντως πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι χάριν στη συμμετοχή του Νίκου Ταγαρά έγινε μια μεγάλη ανατροπή στην Κορινθία και κατά προέκταση στην Πελοπόννησο αλλά θεωρούν ότι αυτή ήταν και η οροφή της συγκεκριμένης ανατροπής. Θεωρούν ότι λόγω των γνωριμιών του και της σταυροδοσίας των συμβούλων ο νομάρχης Κορινθίας είχε πολύ καλές συνεργασίες εκτός του πολιτικού του χώρου οι οποίες στην δεύτερη Κυριακή κατα μεγάλη πλειοψηφία θα εκλείψουν!

Από την πλευρά του Πέτρου Τατούλη και του Γιώργου Δέδε θεωρούν ότι κάποια πολιτικά παιχνίδια που έγιναν σε βάρος τους την πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν θα επαναληφθούν και την δεύτερη Κυριακή. Τα παιχνίδια αυτά τα εντοπίζουν σε αρκετά Δ.Δ του δήμου Κορινθίων (θεωρούν μάλιστα πρωταγωνιστές τους δημάρχους Κορίνθου και Τενέας).

Τα εντοπίζουν επίσης σε μικρότερη κλίμακα στο Δήμο Λουτρακίου και Νεμέας.

Στην πλευρά του νικητή της πρώτης Κυριακής Πέτρου Τατούλη θεωρούν ότι οι ψήφοι που θα αποκομίσουν από το 19% περίπου που συγκέντρωσαν οι άλλοι συνδυασμοί , θα πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι.

Επίσης πιστεύουν ότι και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την Νέα Πελοπόννησο θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη κινητοποίηση από αυτή της πρώτης Κυριακής. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι και για την Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της η Πελοπόννησος αποτελεί πρωταρχικό στόχο αφού είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά.



Στο δήμο Κορινθίων η πλευρά του Αλέξανδρου Πνευματικού θεωρεί ότι θα κρατήσει το σημαντικό προβάδισμά της και εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει στην τελική νίκη.

Από την πλευρά του Κώστα Γιώτη υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για ανατροπή του αποτελέσματος αφού θεωρούν ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών που ψήφισε Κίνηση Πολιτών αυτή την Κυριακή θα ψηφίσει τον συνδυασμό του Κώστα Γιώτη.

Πιστεύουν επίσης ότι πολλοί δικοί τους ψηφοφόροι οι οποίοι την πρώτη Κυριακή λόγω σταυρού συμβούλων ψήφισαν τον Πνευματικό , αυτή την Κυριακή θα ψηφίσουν πολιτικά και θα επανέλθουν στον Κώστα Γιώτη.



Στο Λουτράκι τώρα η μονομαχία Γιώργου Γκιώνη και Κώστα Λογοθέτη θα είναι δυνατή. Και αυτό γιατί αυτοί που ψήφισαν τον Παύλο Παύλου στην μεγάλη τους πλειοψηφία θα δημιουργήσουν ένα αντιΓκιωνικό μέτωπο.

Καθοριστική θα είναι η στάση των ψηφοφόρων του συνδυασμού του Γιώργου Πετρίτση . Όπως και να τα κάνουμε πάντως κανείς δεν μπορεί να πάρει από το χέρι το 42% των ψηφοφόρων του δήμου και να τους οδηγήσει να ψηφίσουν εκεί που θέλει αυτός. Και αυτό ισχύει και για τον κ.Παύλου και για τον κ.Πετρίτση και για την κα Φόρτη. Εξ άλλου μετρούν και οι τοπικές φιλίες και συμμαχίες.

Ο Κώστας Λογοθέτης ποντάρει στο σύνθημά του αλλαγή σελίδας και νοοτροπίας στο δήμο ενώ ο Γιώργος Γκιώνης στο μεγάλο πραγματικά έργο που έχει επιτελέσει και ότι θα αποτελέσει την εγγύηση για την συνέχιση αυτού του έργου.

Στα υπέρ του Γιώργου Γκιώνη είναι ότι ξεκινάει από το 33,5 %για να φτάσει στο 50 συν 1 ενώ ο αντίπαλός του από το 24,5% ! Στην πολιτική όμως ποτέ μη λες ποτέ !



Μάχη θα γίνει στο Δήμο Σικυωνίων όπου θα συγκρουστούν οι υποψήφιοι Σπύρος Σταματόπουλος και Χρήστος Ζαχαριάς. Ο Σπύρος Σταματόπουλος έκανε ίσως μια από τις μεγαλύτερες Πανελλαδικά εκπλήξεις της πρώτης Κυριακής.

Ανεξάρτητος και κόντρα στο φυσικό του πολιτικό χώρο που είναι το ΠΑΣΟΚ και είχε δώσει χρίσμα στον π.Βουλευτή Τάσο Χωρέμη βγήκε πρώτος και έβγαλε εκτός μάχης το επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ! Πολλοί πιστεύουν ότι οι φίλοι το Τάσου Χωρέμη θα αντιδράσουν με θλίψη και θυμό γιαυτό τον αποκλεισμό και θα ψηφίσουν από αντίδραση Χρήστο Ζαχαριά.

Ο ίδιος ο πρώην Βουλευτής δεν μιλάει αλλά λογικό είναι να έχει μεγάλη πικρία από αυτό το αποτέλεσμα. Γιατί βέβαια αν κατέβαιναν ενωμένες οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο δήμο θα καθάριζαν άνετα την εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Από το περιβάλλον του Τάσου Χωρέμη αμφιβάλουν και για τον καθαρό ρόλο που κράτησαν οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας !

Από την πλευρά του Σπύρου Σταματόπουλου θεωρούν ότι οι πολίτες του δήμου τους τίμησαν με αυτή την πρωτιά γιατί τους θεωρούν ότι ανήκουν στο νέο, άφθαρτο και δημιουργικό της πολιτικής σκηνής και γιαυτό το λόγο θα βγάλουν τον Σπύρο Σταματόπουλο δήμαρχο τον ερχόμενη Κυριακή !



Στο δήμο Ξυλοκάστρου συγκρούονται δύο «δεινόσαυροι »της πολιτικής σκηνής του τόπου μας ο πρώην δήμαρχος επί σειρά ετών Δημήτρης Σκούρας και ο σημερινός και επί 8ετίας δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος.

Πολύ σημαντικό ποσοστό έδωσαν στον Ανδρέα Ζάρρο περίπου 10% ο οποίος θα είναι και ο ρυθμιστής στη μάχη της δεύτερης Κυριακής.

Η παρουσία του Νίκου Κουρτζή που τελικά δεν επετεύχθη την τελευταία στιγμή θα έδινα άλλο ενδιαφέρον αλλά και άλλη ποιότητα στην μάχη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Εμείς πιστεύουμε ότι στην πρώτη Κυριακή ο Δημήτρης Σκούρας πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα όχι γιατί συγκίνησε τους συμπολίτες του ότι θα φέρει το νέο και το ανατρεπτικό αλλά περισσότερο γιατί οι πολίτες τιμώρησαν τον ψευτοτσαμπουκά και την αλαζονεία του Αντώνη Κλαδούχου. Και η εντύπωσή μας είναι ότι μάλλον με αυτό τον τρόπο θα λειτουργήσουν και την ερχόμενη Κυριακή.



Μεγάλη μάχη θα δοθεί και στο νέο διευρυμένο δήμο Βέλου-Βόχας όπου δύο Βελιώτες θα αγωνιστούν για την τελική νίκη! Ο σημερινός και επί σειρά ετών δήμαρχος και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Θόδωρος Λαμπρόπουλος και ο κατά πολύ νεότερός του Αννίβας Παπακυριάκος.

Καθοριστική θα είναι η στάση του Ζευγολατιώτη Νίκου Ραχανιώτη που πήρε 24% και του Βραχατιώτη Νίκου Μπούρα που πήρε 10%.

Ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος που οι συμπολίτες του τον θεωρούν ιδιαίτερα ευφυή και έξυπνοι «παίκτη» στο να κερδίζει εκλογές έχει φυσικά ένα προβάδισμα αφού προηγείται του αντιπάλου του με 10% αλλά και ο Αννίβας Παπακυριάκος έχει και αυτός αρκετούς «κρυφούς άσσους» στο μανίκι του για την αποφασιστική μάχη της ερχόμενης Κυριακής με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα που θα κάτσει η « μπίλια» του νικητή .



Και αυτό που θα πούμε τώρα κλείνοντας το σημερινό άρθρο μας είναι ότι πολλές φορές ρίχνεις στην κάλπη ψηφοδέλτιο και σου βγαίνει … λαγός !



cf80ceb1cf81ceb1cf83cebaceb7cebdceb9cebf ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ... ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ 5 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: