Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Κορυφή με Ίβκοβιτς και VSpan!

Ο Ολυμπιακός της νέας αγωνιστικής περιόδου παρουσιάστηκε επισήμως στο ΣΕΦ, με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να αποθεώνει Ίβκοβιτς και Σπανούλη, για την επιλογή τους να βρεθούν στο «λιμάνι» και να... βοηθήσουν την ομάδα να σαρώσει τους τίτλους. «Φαρμακερές» ατάκες για όλα και όλους. Το gazzetta.gr βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο.








Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν να επιστρέψουν στην κορυφή τη φετινή χρονιά, έχοντας πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές σε έμψυχο δυναμικό. Ο νέος Ολυμπιακός παρουσιάστηκε την ώρα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ, σε ένα σκηνικό... κατακόκκινο, από άποψη χρωμάτων και ιδεών. Αυτό φάνηκε κι από τα λεγόμενο του αφεντικού της ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλου.



Π. Αγγελόπουλος: «Κατάλληλος ο Ίβκοβιτς, στην κατάλληλη ομάδα ο Σπανούλης»



«Η ομάδα χτίστηκε όπως ζήτησε ο Ίβκοβιτς, με δικές του επιλογές. Στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, με τον τρόπο που διεξάγεται, να πάμε στο Final Four και να κατακτήσουμε το κύπελλο. Υπάρχουν νεοι παίκτες και προπονητής. Ο Ίβκοβιτς είναι ζωντανή ιστορία στην προπονητική κι ο κατάλληλος άνθρωπος για να φθάσουμε στην κορυφή. Θυμάμαι το '97. Μας έχουν διαμορφώσει έτσι ώστε, παρά τις αντιξοότητες, να έχουμε αυτή την τρέλα» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε:



«Κορυφαία μεταγραφή, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, είναι ο Βασίλης Σπανούλης, που αποφάσισε να έρθει στον Ολυμπιακό για να κερδίσει τίτλους. Δεν είναι τυχαίο αυτό, δείχνει το χαρακτήρα της ομάδας».



Γ. Αγγελόπουλος: «Καλοί και πέρυσι, αλλά καλύτεροι φέτος»



Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε με νόημα: «Και πέρυσι είχαμε πολύ καλή ομάδα. Σχεδόν η μικτή κόσμου και ευρωπης ήταν παικτες του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Με τις αλλαγές, που έγιναν, θέλουμε να πάμε καλύτερα. Όχι απλώς να βρεθούμε στο Final Four, αλλά και πιο μακριά».



Ίβκοβιτς: «Έχω εμπιστοσύνη και παίκτες με ποιότητα»



Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που επέστρεψε φέτος στον Ολυμπιακό, τόνισε αρχικά πως «στις 16/8 αρχίσαμε προετοιμασία χωρίς τους παίκτες του Mundobasket. Έχουμε πέντε παικτες που έπαιξαν στην Τουρκία. Οι τρεις, Σπανούλης, Μπουρούσης και Νίλσεν μπήκαν στις 14/9 και τελευταίοι οι Τεόντοσιτς, Κέσελι κι εγώ στις 20/9. Είχαμε μία εβδομαδά καλής δουλειάς και μετά όλη η ομάδα βρέθηκε σε τουρνουά στην Τουρκία. Δεν ήταν επίπεδο Ευρωλίγκα. Μίαα νέα ομάδα χρειάζεται πολλά παιχνίδια. Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη. Ο Μπουρούσης πήρε άδεια από γιατρούς, το κόκκαλο έχει κολλήσει κατά 80%. Έχει "πείνα" για να παίξει».



Στη συνέχεια ο «Ντούντα» μίλησε για την εμπιστοσύνη που έχει στο φετινό ρόστερ των «ερυθρολεύκων»: «Η παρόδοση δεν παίζει ρόλο, όπως ό,τι έγινε το '97 κι άλλα τέτοια. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Είναι σοβαροί επαγγελματίες. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί. Κάθε μέρα δείχνουμε ποιότητα. Μου λένε για Τσιλντρες και Κλέιζα ότι ήταν σούπερ σταρ και μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Έχουμε τον Νεστέροβιτς πίσω στην Ευρωπη, ο οποίος ήρθε από το ΝΒΑ, όπου εχει κατακτήσει πολλά. Δέκα χρόνια εκεί και δεν είχε κάνει τέτοια προετοιμασία. Ο Νίλσεν είνα έμπειρος. Κέσελι, Κατσίβελης και Παπανικολάου είναι ταλέντα. Είμαι σίγουρος ότι θα παιξουμε σύγχρονο και καλό μπάσκετ».



Ολυμπιακός και ΚΕΔ



Προσφάτως ο Ολυμπιακός με επιστολή πρότεινε να γίνουν ριζικές αλλαγές στην ΚΕΔ, με την κίνησή του να γίνεται δέκτης ποικίλων αντιδράσεων. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος υπογράμμισε πως «πρώτη φορά έγιναν προτάσεις από μία ομάδα. Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση η απάντηση του Τσαγκρώνη. Το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα σηματοδοτείται από την προσπάθεια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί, όταν η μία ομάδα κάνει τόσο σοβαρές προτάσεις, να μην έχουμε σοβαρή αντιμετώπιση».



Ο αδερφός του, Γιώργος, με τη σειρά του, σχολίασε για το θέμα της διαιτησίας: «Μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις δηλώσεις, δεν άλλαξε τίποτα. Μέσω εφημερίδων γίνεται ο διάλογος. Περιμέναμε να τελειώσει το Mundobasket. Ο κ.Βασιλακόπουλος έχει άριστες σχεσεις σε προσωπικό επίπεδο, αλλά είναι στο χέρι του να γίνουν οι παραίτητες αλλαγές. Μας προβληματίζει και συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα».



Κλεισμένο το ρόστερ



Τα δημοσιεύματα για πιθανή απόκτηση ακόμη ενός παίκτη εμφανίζονται συχνά-πυκνά. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκαθάρισε πως δεν θα έρθει άλλος παίκτης. «Έρχονται προτάσεις. Αλλά το ρόστερ έκλεισε. Θέλει πίστωση χρόνου η ομάδα. Ούτε που το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Η ομάδα θα πάει προς τα πώνω. Δε θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες» είπε χαρακτηριστικά.



Ποινή και βία στα γήπεδα



Το ΑΣΕΑΔ ανακοίνωσε πως η ποινή των 9 αγωνιστικών για τα επεισόδια στον περσινό τέταρτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ μειώθηκε στις 6. Στον Ολυμπιακό δήλωσαν πως η ευθύνη για τα όσα συνέβησαν δεν ήταν δική τους.



«Η ποινή είναι εσφαλμένη, αλλά την πιστεύουμε. Αναπτύξαμε τις απόψεις μας. Αυτός είναι ο νόμος, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Άτομα χωρίς εισιτήρια έκαναν εισβολή πριν από το τζάμπολ. Εκεί ηταν η αστυνομία. Τι μπορείς να κάνεις; Εκεί είναι υπεύθυνη η αστυνομία. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξαναγίνουν αυτά. Δεν άνοιξε μύτη. Κάναμε ανθρώπινη ασπίδα για να μη γίνει τίποτα. Δεν ξανάγινε να εκκενωθεί το γήπεδο σε τελικό Ολυμπιακός-Παναθηναικος. Έχουν γίνει τόσα με αεροβόλα και λοιπά...» είπε αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος, πριν προσθέσει: «Την επομένη του τελικού ο κ.Γιαννακοπουλος είπε ότι είναι ενάντια στη βία. Η "Πράσινη" είχε «οι αλήτες που εχουν τα ηνία» κι αναφέρονταν σε εμάς. Δεν αντέδρασε κανείς, ούτε κανείς από εσάς εδώ. Βγήκε μια εφημερίδα, που ανήκει στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού. Τι να πούμε τώρα; Για τη βία στα γήπεδα;».



Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος συμπλήρωσε: «Περιμένουμε από τους Γιαννακόπουλους να προστατεύσουν την αποστολή του Ολυμπιακού, όπως κάναμε εμείς».



Κλήρωση σε... κεσέδες από γιαούρτι και νέα έδρα



Τέλος, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή κλήρωση κυπέλλου Ελλάδος, δήλωσε πως «έφριξα με αυτά που λέγονται στις κληρώσεις. Να φροντίζει να μη γίνεται σε κεσέδες από γιαούρτι η κλήρωση άλλη φορά».



Όσο για την αλλαγή έδρας, την οποία κυνήγησε φέτος η ομάδα (προσπάθησε για Ελληνικό), κατέληξε: «Δεν ισχύει για νέο γήπεδο. Δε μας προβληματίζει τωρα. Θα αναζητηθεί καλύτερη λυση. Για την επόμενη σεζόν. Δεν πρεπει να ξεχνάμε πού αγωνιζόμαστε, σε ποιο πρωτάθλημα και με τι έσοδα. Δεν ξέρω αν αξίζει αυτό το πράγμα».

Share :







Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Κορυφή με Ίβκοβιτς και VSpan! http://24wro.blogspot.com/2010/10/vspan.html#ixzz11hGvLSlr

Δεν υπάρχουν σχόλια: