Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Δεν άντεξε το διασυρμό στο Ίντερνετ και αυτοκτόνησε

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ η είδηση της αυτοκτονιάς του 18χρονου φοιτητή Τάιλερ Κλεμέντι, μετά από διασυρμό του στο Διαδίκτυο.








Ο νεαρός ήταν ντροπαλός αλλά χαρισματικός φοιτητής στο πανεπιστήμιo Rutgers. Είχε πάθος με τη μουσική και ήταν ταλαντούχος βιολιστής με όλα να δείχνουν ότι τον περίμενε λαμπρή σταδιοδρομία.







Το άσχημο παιχνίδι που του έπαιξαν όμως δύο συμφοιτητές του, βγάζοντας στο διαδίκτυο σε ζωνταντή μετάδοση πτυχές της προσωπικής του ζωής που ήθελε να κρατήσει κρυφές, είχαν ως αποτέλεσμα να τερματίσει τη ζωή του πρόωρα πέφτοντας από γέφυρα του New Jersey.





O Τάιλερ είχε την “ατυχία” να είναι ομοφυλόφιλος χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει την σεξουαλική του προτίμηση. Το γεγονός αυτό ωστόσο παρατήρησαν οι δύο συγκάτοικοί του ο Νταρούν Ραβί και η Μόλι Γουέι που αποφάσισαν να διασκεδάσουν σε βάρος του.





Έβαλαν στο δωμάτιό του κρυφή κάμερα και τον κινηματογραφούσαν σε προσωπικές του στιγμές με έναν άνδρα μεταδίδοντας ζωντανά το υλικό στο Διαδίκτυο, σε άγνωστο αριθμό ανθρώπων. Όταν ο Τάιλερ έμαθε τί είχε συμβεί δεν άντεξε και έπεσε από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσιγκτον, αφήνοντας πίσω μόνο μία επιστολή που ζητούσε συγγνώμηγια την πράξη του.





Όλα ξεκίνησαν την 19η Σεπτεμβρίου, όταν είχε ζητήσει από τον συγκάτοικό του να του παραχωρήσει το δωμάτιο για να δεχτεί το φίλο του. Ο Ράβι, μέσω Twitter ενημέρωσε γνωστούς και φίλους ότι άνοιξε τον υπολογιστή και είδε στην κάμερα τον Τάιλερ να φιλιέται με έναν άνδρα. Στη συνέχεια προσπάθησε να ανεβάσει στο δίκτυο το βίντεο σε ζωντανή μετάδοση και προσκάλεσε τους φίλους του να το παρακολουθήσουν.





Η 21η Σεπτεμβρίου ήταν η μοιραία νύχτα. “Προκαλώ οποιονδήποτε διαθέτει τη λειτουργία iChat να συνδεθεί μαζί μου μέσω βιντεοκλήσης μεταξύ 9.30 και 12.00. Ναι, συμβαίνει και πάλι!” έγραψε αυτή τη φορά στο Τwitter ο Ράβι.













Μία ημερα αργότερα ο 18χρονος έβαλε τέρμα στη ζωή του μη μπορώντας πια να αντιμετωπίσει τον κόσμο. Οι δύο 18χρονοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία βρίσκονται σήμερα σε κατ' οίκον περιορισμό και κατηγορούνται για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και δημοσιοποίηση σεξουαλικού υλικού στο Διαδίκτυο. Αν η περίπτωση χαρακτηριστέι λόγω της ομοφυλοφιλίας του θύματα και “έγκλημα μίσους”, μπορεί να βρεθούν στη φυλακή για 10 χρόνια.





Οι επιθέσεις στην προσωπική ζωή μέσω Ίντερνετ, που ξεκινούν στις ΗΠΑ ακόμη και από τα επτά χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή από το 2003 σε τουλάχιστον 12 παιδιά και εφήβους που δεν άντεξαν το διασυρμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: