Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Laval στο Quebec του Canada και η οποία δημοσιεύτηκε στο πιο πρόσφατο έντυπο του... “Psychosomatic Medicine”, η πολλή σκέψη μπορεί να μας παχύνει, αφού οι ερευνητές λένε πως η πίεση και το stress μας αναγκάζει να φάμε υπέρ του δέοντος. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δείχνουν ξεκάθαρα πώς οι σύγχρονοι τρόποι ζωής έχουν συμβάλει σε μια επιδημία παχυσαρκίας.
Η ερευνητική ομάδα, που εποπτεύτηκε από τον Δρ Angelo Tremblay, μέτρησε το τι έφαγαν 14 σπουδαστές μετά από κάθε έναν από τρεις στόχους που τέθηκαν στα πλαίσια της έρευνας.
Ο πρώτος στόχος ήταν να χαλαρώσουν σε μια καθιστή θέση, ο δεύτερος να διαβάσουν και να κάνουν μια περίληψη του κειμένου και τέλος, ο τρίτος να ολοκληρώσουν στο computer μια σειρά από τεστ μνήμης, προσοχής και εγρήγορσης. Μετά από μια 45λεπτη άσκηση κάθε δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες έτρωγαν όσο ήθελαν από έναν μπουφέ, ωστόσο οι ερευνητές είχαν ήδη υπολογίσει πως κάθε τομέας διανοητικής δουλειάς ήθελε μόνο 3 θερμίδες παραπάνω από την προηγούμενη περίοδο. Παρά την μικρή ενέργεια που ξόδευαν στην πνευματική άσκηση, οι φοιτητές αυθόρμητα κατανάλωναν 203 θερμίδες περισσότερες μετά από την περίληψη του κειμένου και 253 περισσότερες μετά από τα τεστ στο computer.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια αύξηση 23,6% και 29,4%, αντίστοιχα, σε σχέση με την τελευταία περίοδο. Τα δείγματα αίματος που πάρθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε τομέα διανοητικής άσκησης έδειξαν ότι υπάρχει μεγαλύτερη διακύμανση στα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης απ’ότι σε άλλες περιόδους.
Ο Jean-Philippe Chaput,ο βασικός υπεύθυνος αυτής της έρευνας, δήλωσε: “Αυτές οι αυξομειώσεις μπορεί να προκαλούνται από το stress της διανοητικής άσκησης, ή να αντανακλά επίσης μια βιολογική προσαρμογή κατά την καύση της γλυκόζης.” Το σώμα μπορεί να αντιδρά στις αυξομειώσεις με το να αυξάνει αυθόρμητα τις θερμίδες που καταναλώνει, έτσι ώστε να εξισορροπήσει τα επίπεδα της γλυκόζης, του μόνου καυσίμου που χρησιμοποιείται από το μυαλό. Επίσης, ο Κ. Chaput πρόσθεσε: “Η θερμιδική υπεραναπλήρωση ακολουθούμενη από διανοητική άσκηση, συνδυασμένη με το γεγονός του ότι είμαστε λιγότερο φυσικά ενεργοί όταν κάνουμε διανοητικές δουλειές, μπορεί να συμβάλλει στην επιδημία της παχυσαρκίας, η οποία τελευταία παρατηρείται στις βιομηχανικές πόλεις. Αυτός είναι ένας παράγοντας ο οποίος δεν πρέπει να αγνοείται, αν σκεφτούμε πως όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με διανοητικές δουλειές.”
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
MySpace κατηγορούμενο για διαρροή ευαίσθητων δεδομένων
To MySpace και ορισμένες εταιρείες που διαθέτουν εφαρμογές για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έδωσαν σε διαφημιστές δεδομένα... από τα οποία θα μπορούσαν να ταυτοποιηθούν οι χρήστες, αποκάλυψε η Wall Street Journal, λίγες ημέρες μετά το αντίστοιχο ρεπορτάζ για το Facebook.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαφημιστικές εταιρείες που συνεργάζονται με το MySpace απέκτησαν πρόσβαση στους αριθμούς που χρησιμοποιούνται ως ταυτότητες των χρηστών (user ID). Οι αριθμοί αυτοί οδηγούν στα προφίλ των χρηστών που μπορεί να περιέχουν ονόματα, φωτογραφίες και άλλα προσωπικά δεδομένα.
Οι υπεύθυνοι του MySpace παραδέχτηκαν ότι παρέδωσαν τα δεδομένα, υποστήριξαν όμως ότι δεν υπάρχει θέμα αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων, εν μέρει επειδή οι χρήστες δεν απαιτείται να καταχωρούν στα προφίλ τους τα πραγματικά τους ονόματα.
«Η γνώση ενός δημόσιου user ID δεν παρέχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών» δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.
Παραδέχτηκε πάντως ότι ορισμένες εφαρμογές τρίτων που τρέχουν στο MySpace μετέδιδαν τα user ID κατά παράβαση των όρων συνεργασίας: «Υπέπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μας ότι αρκετοί δημιουργοί εφαρμογών ενδέχεται να έχουν παραβιάσει αυτούς τους όρους. Λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα κατά των δημιουργών αυτών» είπε ο εκπρόσωπος.
H αποκάλυψη έρχεται μια εβδομάδα μετά το άρθρο της Wall Street Journal που κατηγορούσε για παρόμοια διαρροή δεδομένων το Facebook. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τα user ID των χρηστών του Facebook μεταδίδονταν σε διαφημιστές από δημοφιλείς εφαρμογές όπως το παιχνίδι Farmville.
Την Πέμπτη, η διεύθυνση του Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξής τα επίμαχα δεδομένα θα κρυπτογραφούνται για λόγους ασφάλειας.
Το MySpace και η Wall Street Journal ανήκουν στον όμιλο News Corp. του μεγιστάνα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαφημιστικές εταιρείες που συνεργάζονται με το MySpace απέκτησαν πρόσβαση στους αριθμούς που χρησιμοποιούνται ως ταυτότητες των χρηστών (user ID). Οι αριθμοί αυτοί οδηγούν στα προφίλ των χρηστών που μπορεί να περιέχουν ονόματα, φωτογραφίες και άλλα προσωπικά δεδομένα.
Οι υπεύθυνοι του MySpace παραδέχτηκαν ότι παρέδωσαν τα δεδομένα, υποστήριξαν όμως ότι δεν υπάρχει θέμα αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων, εν μέρει επειδή οι χρήστες δεν απαιτείται να καταχωρούν στα προφίλ τους τα πραγματικά τους ονόματα.
«Η γνώση ενός δημόσιου user ID δεν παρέχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών» δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.
Παραδέχτηκε πάντως ότι ορισμένες εφαρμογές τρίτων που τρέχουν στο MySpace μετέδιδαν τα user ID κατά παράβαση των όρων συνεργασίας: «Υπέπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μας ότι αρκετοί δημιουργοί εφαρμογών ενδέχεται να έχουν παραβιάσει αυτούς τους όρους. Λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα κατά των δημιουργών αυτών» είπε ο εκπρόσωπος.
H αποκάλυψη έρχεται μια εβδομάδα μετά το άρθρο της Wall Street Journal που κατηγορούσε για παρόμοια διαρροή δεδομένων το Facebook. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τα user ID των χρηστών του Facebook μεταδίδονταν σε διαφημιστές από δημοφιλείς εφαρμογές όπως το παιχνίδι Farmville.
Την Πέμπτη, η διεύθυνση του Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξής τα επίμαχα δεδομένα θα κρυπτογραφούνται για λόγους ασφάλειας.
Το MySpace και η Wall Street Journal ανήκουν στον όμιλο News Corp. του μεγιστάνα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ.
Αρκούδα καταστρέφει μελίσσι video
Δεν μας φτάνουν τα όσα δεινά έχουμε στον κλάδο της μελισσοκομίας, ασθένειες ελληνοποιήσεις φυτοφάρμακα, μηνύσεις, έχουμε και τα συμπαθέστατα τετράποδα τις αρκούδες που τους αρέσει να τρώνε μέλι.
Δείτε με τι άνεση και τέχνη μπορεί να καταστρέψει το μελίσσι.
Στην χώρα μας σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετές καταστροφές μελισσιών από αρκούδες.
Και το κακό είναι ότι δεν υπάρχει και τρόπος να προστατέψεις τα μελίσσια.
Δείτε το βίντεο.
Δείτε με τι άνεση και τέχνη μπορεί να καταστρέψει το μελίσσι.
Στην χώρα μας σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετές καταστροφές μελισσιών από αρκούδες.
Και το κακό είναι ότι δεν υπάρχει και τρόπος να προστατέψεις τα μελίσσια.
Δείτε το βίντεο.
Τα άλλα προϊόντα της κυψέλης
Πρόπολη. Η πρόπολη είναι μια ρητινώδης ουσία η οποία προστατεύει τους βλαστούς των δέντρων. Oι μέλισσες τη συλλέγουν, την αναμειγνύουν με γύρη, ένζυμα και κερί και τη χρησιμοποιούν για να σφραγίσουν τις χαραμάδες στην κυψέλη τους, να απολυμάνουν τα τοιχώματά της και να αποστειρώσουν τα κελιά πριν η βασίλισσα εναποθέσει εκεί τα αυγά, ώστε να αποφύγουν παράσιτα που εισέρχονται στις κυψέλες και γενικά να τους εξασφαλίσουν έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης. Η πρόπολη έχει τη φήμη ενός φυσικού αντιβιοτικού και έρευνες που έχουν γίνει την ενισχύουν. Η πρόπολη περιέχει κερί, βάλσαμα, ρητίνες και αιθέρια έλαια σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Το κερί τής προσδίδει την επουλωτική του δράση και οι ρητίνες, τα βάλσαμα και τα αιθέρια έλαια τις αντιμικροβιακές και αντιικές της ιδιότητες. Η πρόπολη φαίνεται ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιώντας τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. Έχει, επίσης, ευεργετική δράση στο πεπτικό σύστημα. Κυκλοφορεί σε διάφορα σκευάσματα, όπως βάμμα, αλοιφή, κάψουλες.
Γύρη. Η γύρη είναι περισσότερο γνωστή εξαιτίας των αλλεργιών που προκαλεί, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι οι κόκκοι της αποτελούν ένα εξαιρετικά φυσικό θρεπτικό προϊόν με τονωτικές ιδιότητες.
Μία κουταλιά γύρη καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Oι πρωτεΐνες μάλιστα της γύρης αποτελούν το 20% της σύστασής της. Επιπλέον, η γύρη αποτελεί και ισχυρό αντιαναιμικό προϊόν, καθώς περιέχει σίδηρο, που ευνοεί το σχηματισμό των συστατικών του αίματος. Τη γύρη μπορείτε να την προμηθευτείτε σε διάφορες μορφές. Oι μελισσοκόμοι, αμέσως μετά τη συλλογή, μπορούν να την παγώσουν και να την πουλήσουν συσκευασμένη σε βαζάκια. Αυτό είναι και το πιο γνήσιο προϊόν. Ωστόσο, στο εμπόριο κυκλοφορεί και αφυδατωμένη σε μορφή σκόνης, σε γυάλινα βάζα και σε αποξηραμένους κόκκους, που μπορούν να προστεθούν σε χυμούς φρούτων, στο γιαούρτι ή τη σαλάτα.
Βασιλικός πολτός. Είναι μια κρεμώδης φυσική ουσία η οποία εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των μελισσών. Εργάτριες μέλισσες παράγουν αυτή την τροφή αποκλειστικά και μόνο για να θρέψουν τις βασίλισσες και τις προνύμφες. Είναι ενδεικτικό ότι η βασίλισσα ζει έως και πενήντα φορές περισσότερο από την απλή εργάτρια και καταφέρνει να γεννά κάθε μέρα έως και 2.000 αυγά. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι οι επιδόσεις της αυτές, τόσο σε μακροβιότητα όσο και σε ευγονία, οφείλονται στην καθημερινή κατανάλωση βασιλικού πολτού. O βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε μεταλλικά άλατα και κυρίως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι πηγή βιταμινών, ενζύμων και μιας ομάδας συστατικών που μέχρι σήμερα έχουν μείνει απροσδιόριστα. Η περιεκτικότητα του βασιλικού πολτού σε όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία τον καθιστά μια τροφή με πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων:
● Τονώνει τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους οργανισμούς και επισπεύδει την ανάρρωσή τους.
● Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
● Θεωρείται ότι τονώνει την ερωτική επιθυμία.
● Συντελεί στην καλή υγεία του δέρματος και των ιστών.
● Έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Κερί. Το κερί είναι άλλο ένα προϊόν της μέλισσας με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Παράγεται από τους κηρογόνους αδένες στην κοιλιά των θηλυκών μελισσών και τους χρησιμεύει για να κατασκευάζουν τις κυψέλες. Το μάσημα άσπρου και άγευστου φυσικού κεριού θεωρείται ότι κάνει καλό σε όσους έχουν ορθοδοντικές προσθήκες. Έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και γι’ αυτό είναι ιδανικό για να καταπραΰνει τραυματισμούς ή ερεθισμούς του στόματος. Το κερί χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεριών, περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα (π.χ. υπόθετα, αλοιφές για δερματοπάθειες και εγκαύματα κλπ.) και σε πολλά καλλυντικά (κραγιόν, κρέμες κλπ.).
Πηγή
http://www.vita.gr/
Γύρη. Η γύρη είναι περισσότερο γνωστή εξαιτίας των αλλεργιών που προκαλεί, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι οι κόκκοι της αποτελούν ένα εξαιρετικά φυσικό θρεπτικό προϊόν με τονωτικές ιδιότητες.
Μία κουταλιά γύρη καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Oι πρωτεΐνες μάλιστα της γύρης αποτελούν το 20% της σύστασής της. Επιπλέον, η γύρη αποτελεί και ισχυρό αντιαναιμικό προϊόν, καθώς περιέχει σίδηρο, που ευνοεί το σχηματισμό των συστατικών του αίματος. Τη γύρη μπορείτε να την προμηθευτείτε σε διάφορες μορφές. Oι μελισσοκόμοι, αμέσως μετά τη συλλογή, μπορούν να την παγώσουν και να την πουλήσουν συσκευασμένη σε βαζάκια. Αυτό είναι και το πιο γνήσιο προϊόν. Ωστόσο, στο εμπόριο κυκλοφορεί και αφυδατωμένη σε μορφή σκόνης, σε γυάλινα βάζα και σε αποξηραμένους κόκκους, που μπορούν να προστεθούν σε χυμούς φρούτων, στο γιαούρτι ή τη σαλάτα.
Βασιλικός πολτός. Είναι μια κρεμώδης φυσική ουσία η οποία εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των μελισσών. Εργάτριες μέλισσες παράγουν αυτή την τροφή αποκλειστικά και μόνο για να θρέψουν τις βασίλισσες και τις προνύμφες. Είναι ενδεικτικό ότι η βασίλισσα ζει έως και πενήντα φορές περισσότερο από την απλή εργάτρια και καταφέρνει να γεννά κάθε μέρα έως και 2.000 αυγά. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι οι επιδόσεις της αυτές, τόσο σε μακροβιότητα όσο και σε ευγονία, οφείλονται στην καθημερινή κατανάλωση βασιλικού πολτού. O βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε μεταλλικά άλατα και κυρίως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι πηγή βιταμινών, ενζύμων και μιας ομάδας συστατικών που μέχρι σήμερα έχουν μείνει απροσδιόριστα. Η περιεκτικότητα του βασιλικού πολτού σε όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία τον καθιστά μια τροφή με πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων:
● Τονώνει τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους οργανισμούς και επισπεύδει την ανάρρωσή τους.
● Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
● Θεωρείται ότι τονώνει την ερωτική επιθυμία.
● Συντελεί στην καλή υγεία του δέρματος και των ιστών.
● Έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Κερί. Το κερί είναι άλλο ένα προϊόν της μέλισσας με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Παράγεται από τους κηρογόνους αδένες στην κοιλιά των θηλυκών μελισσών και τους χρησιμεύει για να κατασκευάζουν τις κυψέλες. Το μάσημα άσπρου και άγευστου φυσικού κεριού θεωρείται ότι κάνει καλό σε όσους έχουν ορθοδοντικές προσθήκες. Έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και γι’ αυτό είναι ιδανικό για να καταπραΰνει τραυματισμούς ή ερεθισμούς του στόματος. Το κερί χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεριών, περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα (π.χ. υπόθετα, αλοιφές για δερματοπάθειες και εγκαύματα κλπ.) και σε πολλά καλλυντικά (κραγιόν, κρέμες κλπ.).
Πηγή
http://www.vita.gr/
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)