Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

σελοντα

  • ixthiokalliergies--5






    • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

      Πάνω από δέκα οι προσφορές για «Σελόντα» - «Νηρεύς»

      ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
      ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
      Προς το τέλος της εβδομάδας 
      Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των μη δεσμευτικών προσφορών είναι πάνω από δέκα, πληροφορίες, ωστόσο, που μένει να επιβεβαιωθούν το επόμενο διάστημα. Σε αυτές φέρεται να συμπεριλαμβάνονται η Bain Capital (πρόκειται για fund που είχε ενδιαφερθεί για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ και της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος»), η Harvard Investment Group (η οποία είχε εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής στη «Μαΐλλης»), η Amerra Capital Management (εξαγόρασε πέρυσι την εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών «Ανδρομέδα»), η Diorasis International (ελέγχει από το 2014 την Bitsakos Aquaculture), η Oaktree (με επενδύσεις ήδη στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο), η KKR, η Astorg Partners (με επενδύσεις στις υπηρεσίες για επιχειρήσεις προς επιχειρήσεις, σε εταιρείες λογισμικού, στον κλάδο υγείας, σε ΜΜΕ). Αντιθέτως, δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς που κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες στην κατηγορία της παραγωγής τσιπούρας και λαβρακίου, η τουρκική Kilic Deniz Holding.
      Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά την πώληση του 74,98% που έχουν οι τράπεζες στη «Νηρεύς» και του 79,61% που κατέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της «Σελόντα».
      Στην επόμενη φάση θα αξιολογηθούν οι προσφορές και θα κατατεθεί μία λίστα εταιρειών (short list) που θα αποκτήσουν το δικαίωμα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών. Η τρίτη αυτή φάση, η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, τοποθετείται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου.

    • αναμένεται να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον πραγματικό αριθμό και κυρίως για το περιεχόμενο των μη δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν την περασμένη Πέμπτη για την εξαγορά της συμμετοχής των τραπεζών στις δύο κορυφαίες εταιρείες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, της «Σελόντα» και της «Νηρεύς».

    Δεν υπάρχουν σχόλια: