Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το σάλιο μπορεί να βοηθήσει την επούλωση πληγών;

http://ridwansyahyusufachmad.files.wordpress.com/2008/06/luka.jpg
Ερευνητές από την Ολλανδία εντόπισαν μια ουσία στο ανθρώπινο σάλιο που επιταχύνει την επούλωση του τραύματος, σύμφωνα με την έκθεση του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο περιοδικό της Ομοσπονδίας των Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας (FASEB).










https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIi4hGmfyzqQ7_GHBhA9XemiIhoi1QSeiSlbWcKHbGI2pzsb8Mp_NGLaQnZ54JWMDPeihZsgGRbYTdx9FkyZokT-Dm_7zjPw1tMbb2lbP8YAs50TI4GkmSgbuBg7yARDP-gC_nSIrsNZAo/s400/spit.jpg



















Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι histatin, μια μικρή πρωτεΐνη στο σάλιο προηγουμένως μόνο πιστεύεται ότι για να σκοτώσει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την επούλωση των πληγών.










Αυτή η έρευνα μπορεί να προσφέρει ελπίδα στους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες πληγές που σχετίζονται με το διαβήτη και άλλες διαταραχές, καθώς και τραύματα και εγκαύματα. Επιπλέον, επειδή οι ενώσεις μπορούν να είναι μαζικής παραγωγής, η ουσία που έχει τη δυνατότητα να γίνει τόσο κοινή όσο αντιβιοτικές κρέμες και οινόπνευμα.










http://ridwansyahyusufachmad.files.wordpress.com/2008/06/luka.jpg











"Ελπίζουμε εύρημα μας είναι τελικά επωφελής για τα άτομα που υποφέρουν από τραύματα που δεν θεράπευσαν ποτέ, όπως ο αφθώδης έλκη και πληγές που προκαλούνται από τον διαβήτη, καθώς και για τη θεραπεία των τραυματισμών που καταλήγουν σε τραυματισμό, όπως εγκαύματα", δήλωσε ο Menno Oudhoff, πρώτος συγγραφέας της έκθεσης.






http://img117.imageshack.us/img117/1197/39999578sneezecopy.jpg















«Αυτή η μελέτη όχι μόνο απάντηση της βιολογικής ερώτημα γιατί ζώα να γλείφουν τις πληγές τους», δήλωσε ο Gerald Weissmann, Αρχισυντάκτης του FASEB Journal. «Αυτό εξηγεί επίσης γιατί πληγές στο στόμα, όπως τραύματος μετά από εξαγωγή δοντιού, να θεραπεύσει πολύ γρηγορότερα από ό, τι συγκρίσιμες πληγές του δέρματος και των οστών. Κατευθύνει μας, επίσης, να αρχίσει να ασχολείται με το σάλιο ως πηγή για νέα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: