Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ: Νόστιμες καυτερές ψαροκροκέτες

Ο ιδανικός τρόπος για να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρι είναι οι ψαροκροκέτες... Τώρα αν θέλετε ψαροκροκέτες για ενήλικους θα κάνετε καυτερές ψαροκροκέτες με συνδυασμό ψαριών και πολλά μπαχάρικα.


Εκτέλεση


450γρ. φιλέτο ψαριού (όπως σολομό, πέστροφα, μπακαλιάρος)


60γρ. φρέσκα τρίματα ψωμιού


5 κεφαλάκια γαρύφαλλο


2 κουτ. γλυκού κανέλα


1/5 κουτ. γλυκού κύμινο


1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο


5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες


1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο


½ κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι


1/5 κουτ. γλυκού αποξηραμένο μάνγκο (ψιλοκομμένο)


1 αβγό χτυπημένο






Εκτέλεση


1.Σε ένα γουδί βάζετε το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το κύμινο και τα χτυπάτε μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.


2.Σε ένα βαθύ τηγάνι κάψτε το λάδι και βάλτε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το τζίνζερ και το σκόρδο να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχάρια και αφήστε τα γίνουν για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.


3.Βάλτε το ψάρι να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό. Θα σας πάρει πολύ λίγα λεπτά να γίνει ανάλογε με το πόσο λεπτό είναι το φιλέτο σας. Όταν βράσει το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.


4.Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κρεμμύδι, το ψάρι και το κολίανδρο. Προσθέστε το τσίλι, αλάτι, το αποξηραμένο μάνγκο, ανακατέψτε. Συνεχίστε με το χτυπημένο αβγό, τα τρίμματα ψωμιού και το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πλάστε το ψάρι σε ενιαία ζύμη, μέχρι τα αυλικά να πάνε παντού και αρχίστε να πλάθετε μικρές μπαλίτσες σας κεφτεδάκια.


5.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι για να τηγανίσετε τις ψαροκροκέτες σας. Βάλτε μία-μία τις ψαροκροκέτες σας και τηγανίστε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: