Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Εκβιάζουν ιδιοκτήτες χασισοφυτειών με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη

Τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να εκβιάσουν παραγωγούς με παράνομη κάνναβη στη Μ. Βρετανία
Με τη βοήθεια τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών που φέρουν κάμερες, εγκληματίες από το  Shropshire εκβιάζουν και στη συνέχεια κλέβουν όσους ιδιοκτήτες έχουν καλλιεργήσει στα χωράφια τους παράνομα κάνναβη.
Τα θύματά τους θεωρούνται ο τέλειος στόχος καθώς η παραγωγή τους θεωρείται παράνομη με αποτέλεσμα να μην αναφέρουν τις κλοπές στις αρχές.
Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα, υπήρξε μια τεράστια αύξηση στην παραγωγή κάνναβης που είναι καλά κρυμμένη στις χωράφια των πόλεων  Halesowen, Cradley Heath και Oldbury στις παρυφές του Shropshire.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Halesowen News που επικαλείται έναν 33χρονο του οποίου το όνομα για προφανείς λόγους δε έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ζήτησε "φόρο" από έναν παράνομο καλλιεργητή κάνναβης όταν διαπίστωσε ότι είχε καλλιεργήσει παράνομα δενδρύλια στο χωράφι του.
Ο τοπικός βουλευτής Tom Watson δήλωσε στην εφημερίδα: "Η διάδοση της τεχνολογίας drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για το καλό όσο και το κακό " .
Το 2012 ο σύλλογος  Ανωτάτων Αξιωματικών Αστυνομίας ανέφερε ότι  η αστυνομία εντόπιζε καθημερινά κατά μέσω όρο 21 αγροκτήματα κάνναβης τη μέρα στη Χώρα.

Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια: