Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΠΑΤΡΑ: DEAL ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ! Περνά σε άλλα χέρια η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

andromeda
Μία κυοφορούμενη εδώ και καιρό επιχειρηματική συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, κόντρα στο αρνητικό επενδυτικό περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πώληση της της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών Ανδρομέδα.
Πρόκειται για στοχευμένη εξαγορά εταιρείας που ναι μεν έχει έδρα την Ελλάδα, αλλά με μικρή εξάρτηση από την ελληνική αγορά. Η Ανδρομέδα από την Πάτρα κάνει εξαγωγές ψαριών άνω του 80% του ετήσιου κύκλου εργασιών, και γι αυτό προσέλκυσε τους νέους ιδιοκτήτες της!
Βασικός μέτοχος με 90% στην εταιρεία είναι το privateequityfund με την επωνυμία SouthEasternEuropeFund (SEEF) που συμβουλεύει η GlobalFinance.
Το SEEF είχε αποκτήσει την Ανδρομέδα που έχει έδρα την Πάτρα το 2007 και θα ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του με υψηλό κέρδος σε σχέση με την αρχική επένδυση. Αγοραστές είναι αμερικανοί επενδυτές με μεγάλη εμπειρία στις ιχθυοκαλλιέργειες. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ανδρομέδα ήταν η μόνη από τις πέντε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου που στα χρόνια της κρίσης μεγάλωσε και επεκτάθηκε, σε αντίθεση με Νηρέα, Σελόντα, Δία και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες που χρειάστηκε η παρέμβαση των τραπεζών για να μη χρεοκοπήσουν.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ»
1998: Ίδρυση της Ανδρομέδα Α.Ε.
2001: Ξεκινά η πρώτη φάση του προγράμματος γενετικής επιλογής.
2001-2006: Η Ανδρομέδα κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας της Ελλάδας, ενώ αναπτύσσεται συνεχώς και παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου.
2006: Μέσω του επενδυτικού κεφαλαίου SEEF, η GlobalFinance αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Ανδρομέδα. Ξεκινά η δεύτερη φάση του προγράμματος γενετικής επιλογής της Ανδρομέδας.2007: Στρατηγική επένδυση σε ένα Θαλάσσιο Πάρκο και σε συσκευαστήριο στην Ηγουμενίτσα, το κοντινότερο Ελληνικό λιμάνι στην Ιταλία.
2008: Ξεκινά η Τρίτη φάση του προγράμματος γενετικής επιλογής της Ανδρομέδας. Επένδυση σε ένα δεύτερο εκκολαπτήριο στη Δυτική Ελλάδα. Εκκίνηση του «Mediterranean Project» με την απόκτηση του ομίλου Acuimar στην Ισπανία και την έναρξη παραγωγής στην Αλβανία.
2009: Απόκτηση της Niordseas SL στην Ισπανία.
2010: Απόκτηση της Piscimar στην Ισπανία.
2011: Απόκτηση των Καλυψώ, Σαργοναύτες και Υδρόκοσμος στην Ελλάδα. Στρατηγική συμφωνία με την Maremar στην Ισπανία.
Μονάδες εκτροφής
Οι μονάδες εκτροφής ψαριών περιλαμβάνουν 7 πάρκα/συμπλέγματα, με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 15.000 τόνων και τη δυνατότητα επιπλέον ετήσιας παραγωγής 7.000 τόνων μέχρι το τέλος του 2012.
Τα πάρκα με μια ματιά:
Ελλάδα (4 Πάρκα)
Βόνιτσα
Αστακός
Ηγουμενίτσα
Σέριφος
Ισπανία (2 Πάρκα)
Μπουριάνα
Αλικάντε
Αλβανία (1 Πάρκο)
Άγιοι Σαράντα.
550 εργαζόμενοι
Ο Όμιλος Ανδρομέδα απασχολεί σήμερα πάνω από 550 εργαζομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους διαθέτουν σημαντική προϋπηρεσία στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας. Είναι παθιασμένοι με τη δουλειά τους και αφοσιωμένοι στην επίτευξη ενός κοινού στόχου: την ποιοτική παραγωγή, τα ασφαλή και θρεπτικά προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας, που να ικανοποιούν πλήρως τα κριτήρια τόσο των συνεργατών της εταιρείας όσο και των καταναλωτών.
Η υψηλής ποιότητας επαγγελματική εκπαίδευση, το ομαδικό πνεύμα, η αφοσίωση και πίστη στον όμιλο είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του εργατικού δυναμικού της Ανδρομέδας.
andromeda 1
andromeda

Δεν υπάρχουν σχόλια: