Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η ενέργεια του δήμου να κόψει δέντρα μέσα στον Πευκιά στο Κ. Διμηνιό ξεσήκωσε τους κατοίκους!

Μία ενέργεια του δήμου τις προηγούμενες μέρες να κόψει κάποια δέντρα εντός του όμορφου Πευκιά, το στολίδι του Κ. Διμηνιού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι πήγαν στο σημείο, δημιουργήθηκε επεισόδιο και οι εργασίες κοπής δέντρων σταμάτησαν!
Το θέμα απασχόλησε και την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σικυωνίων. Ακούστηκαν πολλές απόψεις από κατοίκους του Κ. Διμηνιού, αλλά και από τη δημοτική αρχή του Σταματόπουλου! Κάποια απόφαση επι της ουσίας δεν πάρθηκε.
Πιο συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι ο δήμος έκοψε έξι δέντρα- πεύκα …χωρίς να έχει στα χέρια του τα νόμιμα έγγραφα τα οποία να του επιτρέπουν να κάνει αυτές τις εργασίες. Αυτό ειπώθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τους κατοίκους!
Αν δεν τους προλάβαιναν οι κάτοικοι, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, ο δήμος θα έκοβε 60 περίπου δέντρα! Σε γενικές γραμμές ο λόγος είναι για να κάνουν κάποιες εργασίες μέσα στον Πευκιά που να αφορούν το πότισμα των άλλων δέντρων κτλ!
 
Είναι δυνατόν! Πήρε ο δήμος αυθαίρετα μία απόφαση για να κόψει δέντρα μέσα στον Πευκιά στο Κ. Διμηνιό; Έτσι είναι δήμαρχε; Και αν δεν υπήρχαν οι κάτοικοι ο δήμος θα έκοβε εξήντα περίπου δέντρα; Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.Κ. ΔΙΜΗΝΙΟ: Ν. Ζαχαρόπουλος: «Αυθαίρετη και παράνομη η κοπή των δέντρων στον Πευκιά»
-«Τελικά αυτή η Δημοτική αρχή, πέρα από το γεγονός ότι είναι για λύπηση, καθίσταται και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της περιοχής…», αναφέρει ο κ. Ζαχαρόπουλος…
Από τον πρώην αντιδήμαρχο του δήμου Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του: «Όπως έγινε γνωστό, η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων προχώρησε, τις προηγούμενες ημέρες, σε υλοτόμηση  στον ΠΕΥΚΙΑ της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Διμηνιού, με τη κοπή 4 μεγάλων  πεύκων.
Η ενέργεια αυτή είναι αυθαίρετη και παράνομη γιατί πέρα από την αισθητική της πλευρά και τη προστασία του Περιβάλλοντος, που είναι πρώτη προτεραιότητα για όλους μας, για να γίνει η κοπή των συγκεκριμένων δένδρων απαιτείται προηγουμένως άδεια της πολεοδομίας Κορίνθου και του Δασαρχείου Κορίνθου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχαν.
Σε κείμενά μου  που πρόσφατα δημοσίευσα, για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη περιοχή μας [προστασία του περιβάλλοντος-απορρίμματα-τοξικά απόβλητα κ.λ.π.] μεταξύ των άλλων αναφέρθηκα για πολλές παράνομες ενέργειες και αυθαιρεσίες  του Σταματόπουλου και συνολικά  της Δημοτικής αρχής του Δήμου μας.
Τελικά αυτή η Δημοτική αρχή, πέρα από το γεγονός ότι είναι για λύπηση, με τις ενέργειες και τις πράξεις της ,καθίσταται και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της περιοχής και του Δήμου μας  συνολικά.
Όλοι οι πολίτες του Δήμου μας οφείλουμε να αντιδράσουμε για να υπερασπισθούμε τα συμφέροντα του τόπου μας, από την ανύπαρκτη και επικίνδυνη, όπως αποδεικνύεται, Δημοτική αρχή.
Οι αρμόδιες διωκτικές αρχές έχουν πλέον τον λόγο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: