Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα, Ελένη, Ελεονώρα, Νεφέλη ονόματα

Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Ελενιώ, Ελενίτσα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεωνόρα, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα,
Κωνσταντίνα, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Τίνα, Κωνσταντίνος, Κωσταντίνος, Κων/νος, Κων/τίνος, Κώστας, Κωστής, Κώτσος, Κώτσαρης, Κωστάκης, Κωτσάκης, Κωστάρας, Κωστάλας, Νάντια
Νεφέλη.....
Νεφέλη
(νέφω: χύνω ύδωρ), η προσφέρουσα ζωογόνον ύδωρ. Γυναίκα του Αθάμαντος, παιδιά της ήταν ο Φρίξος και η Έλλη. Απρόβλεπτη σαν συννεφούλα, δεν ξέρει ούτε η ίδια τι θέλει απ' τη ζωή. Εντυπωσιάζεται απ' τους διάσημους άντρες και προσπαθεί να βρεθεί στο περιβάλλον τους, αλλά ο χαρακτήρας της δεν την βοηθάει. Αγαπάει το χρήμα, δυσκολεύεται όμως να το αποκτήσει.
Νεφέλη
Το όνομά σου έχει τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική μυθολογία! Η Νεφέλη ήταν η θεά της φιλοξενία (μετά τον Δία). Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου συμβολίζεται από τον λεξάριθμο το 3 και αυτό φανερώνει ότι έχεις τον τρόπο να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις όλες τις καθημερινές στιγμές της ζωής! Είσαι ενθουσιώδης, χαρωπή και αρκετά επικοινωνιακή. Πολλές φορές γίνεσαι πολυλογού, όμως δεν κουράζεις ποτέ κανέναν, γιατί χειρίζεσαι τον λόγο με άριστο τρόπο και μεταδίδεις εύκολα και γρήγορα τις σκέψεις σου! Η διασκέδαση, τα ταξίδια και η τεχνολογία, είναι οι τομείς που σε εξιτάρουν και τους επιλέγεις ακόμα και για την καριέρα σου!
Ελένη
Όνομα που προέρχεται από τη λέξη «ελένη», που σημαίνει «λαμπάδα» ή από τη ρίζα ελε- που σημαίνει «κυριεύω, κατακτώ». Όνομα που και στη σημερινή εποχή φέρουν γυναίκες με δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Διαθέτουν γοητεία κι όταν ακόμα δεν είναι όμορφες κι επιμένουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Ακόμα κι όταν φαίνονται ήρεμες, είναι κυριαρχικές. Και ευαίσθητες στα κομπλιμέντα. Η λάμπουσα.
Ελένη
Ελένη μπορεί το όνομά σου να είναι αρκετά συνηθισμένο, όμως σου χαρίζει μεγάλη λάμψη και γοητεία και αναμφισβήτητα έχει πολύ όμορφη ιστορία! Στην αρχαιότητα, το όνομά σου σήμαινε λαμπερή, απαστράπτουσα! Ήταν το όνομα της Ωραίας Ελένης, της ηρωίδας του Ομηρικού έπους «Ιλιάδα» , που την «έκλεψε» ο Πάρις από την Τροία και στάθηκε αφορμή για την έναρξη του Τρωικού πολέμου. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία το όνομά σου προέρχεται από την Αγία Ελένη, που ήταν η αυτοκράτειρα της Ρώμης που ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό μαζί με τον γιό της τον Μέγα Κωνσταντίνο.
Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και μεγάλο δυναμισμό. Βάζεις υψηλούς στόχους στη ζωή σου και δεν τα παρατάς αν δεν τους φέρεις εις πέρας. Έχεις θάρρος υπομονή και επιμονή, εργάζεσαι με μόχθο για να έχεις χρήματα και άνεση για να ζεις καλά. Στους ανθρώπους που αγαπάς είσαι γενναιόδωρη και πάντα στέκεσαι δίπλα στα προβλήματα τους. Έχεις μεγάλες φιλοδοξίες και κύριος στόχος της ζωής σου είναι η προσωπική σου ανάπτυξη! Πρόσεξε μονάχα το πείσμα σου, γιατί πολλές φορές γίνεται η αιτία να πληγώνεις τους ανθρώπους γύρω σου και μετά να το μετανιώνεις.
Ελεονώρα
Σημαίνει στα λατινικά «μαλακώνω, ηρεμώ». Ρομαντική, είναι συχνά θρήσκα ή οπαδός κάποιας ανατολικής φιλοσοφίας. Έχει πρωτότυπες ιδέες και καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Είναι αρκετά προσκολλημένη στις αναμνήσεις και σε ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν. Της αρέσουν οι συλλογές.
Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα
Στα λατινικά σημαίνει «ευσταθής, βέβαιος». Σταθερός, βέβαιος, αποφασισμένος. Αν και κοινωνικός, ο Κωνσταντίνος είναι στο βάθος κλειστός χαρακτήρας. Συχνά είναι υποταγμένος ψυχολογικά σε μια γυναίκα, τη μητέρα του ή τη γυναίκα του. Στη δουλειά του διαπρέπει γιατί είναι εργατικός και επίμονος. Η Κωνσταντίνα είναι πιο αυθόρμητη και ενθουσιώδης. Αγαπάει τα παιδιά, είναι πολύ τακτική και αφιερώνει πολύχρόνο στο σπίτι της.

Κωνσταντίνα / Ντίνα
Αγαπητή μας Κωνσταντίνα , το όνομά σου έχει μεγάλη δυναμική και σίγουρα είσαι μία αποφασιστική γυναίκα, με μεγάλο δυναμισμό. Το όνομά σου προέρχεται ετυμολογικά από την λατινική λέξη “constans” που σημαίνει σταθερή. Αν κάνουμε μία Ιστορική αναδρομή, τότε το όνομά σου προέρχεται από την κόρη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α’ τον Μέγα, που ονομαζόταν Κωνσταντίνα. Έχουν υπάρξει αρκετοί θρύλοι που χαρακτήριζαν την Κωνσταντίνα σκληρή και ματαιόδοξη. Στον Μεσαίωνα όμως, η Κωνσταντίνα κατάφερε από θαύμα, θέληση και προσευχή, να θεραπευτεί από την νόσο της Λέπρας.
Είσαι λοιπόν από τη φύση σου μία γυναίκα που δεν το βάζει κάτω, είσαι αγωνίστρια, σκληρή και αρκετά αποφασιστική! Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 6 και αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις γοητεία, μαγνητισμό και μπορείς με τα λόγια σου όχι μόνο να πείθεις αλλά να προκαλείς και πολύ όμορφα συναισθήματα στους γύρω σου!
Αρκετές στιγμές μπορεί να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι στον κόσμο σου, ότι είσαι αμελής ή ακόμη πως δεν συγκεντρώνεσαι εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως είσαι μία γυναίκα αρκετά παρατηρητική και διορατική! Σου αρέσει να τα μαθαίνεις όλα, να συμμετέχεις ενεργά στα πάντα και προσπαθείς με την συμπεριφορά σου να μην κακοκαρδίζεις ποτέ κανέναν.
Το πείσμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου, δεν αντέχεις την ήττα, την απόρριψη ή την αποτυχία και επιμένεις μέχρι να πάρεις το «αίμα σου πίσω»! Είσαι αρκετά κοινωνική και ανοιχτόμυαλη, προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε περίσταση. Στην ερωτική σου ζωή, θέλεις να γεύεσαι πολλές και νέες εμπειρίες, δεν αντέχεις την πίεση ή τους απαιτητικούς δεσμούς, όμως όταν ερωτεύεσαι το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται στο ταίρι σου! Στα επαγγελματικά σου ζητήματα, εκδηλώνεις έναν χαρακτήρα νευρικό και γεμάτο άγχος, γιατί θέλεις πάση θυσία να πετύχεις. Ωστόσο με την εργατικότητά, την εύνοια της τύχης αλλά και τις καλές δημόσιες σχέσεις που διατηρείς θα καταφέρεις να εκτοξεύσεις την καριέρα σου στα ύψη. Προσοχή μονάχα γιατί πολλές φορές μπορεί να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σου!
Κωνσταντίνος / Κώστας
Αγαπητέ μας Κωνσταντίνε, το όνομά σου έχει μεγάλη δυναμική και σίγουρα είσαι και εσύ ένας άνδρας αποφασιστικός και με μεγάλο δυναμισμό. Το όνομά σου προέρχεται ετυμολογικά από την λατινική λέξη “constans” που σημαίνει σταθερός Αν κάνουμε μία Ιστορική αναδρομή, τότε το όνομά σου προέρχεται από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α’ τον Μέγα. Από την σκοπιά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το το 4.Εισαι άτομο σοβαρό λειτουργείς πειθαρχημένα και πάντα οργανώνεις από πριν ότι έχεις να κάνεις. Δεν σου αρέσει η ακαταστασία γι’ αυτό και στο σπίτι σου όλα τα έχεις τακτοποιημένα στην εντέλεια. Σκέπτεσαι λογικά και σπάνια αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει.
Ότι αναλαμβάνεις να κάνεις προσπαθείς να το ολοκληρώνεις με τελειότητα και αν υποσχεθείς κάτι σε κάποιον δεν θα αθετήσεις ποτέ την υπόσχεση σου. Αγαπάς τα παιδιά και το όνειρο σου είναι να αποκτήσεις μια όμορφη οικογένεια. Σου αρέσει να έχεις σταθερές και μακρόχρονες σχέσεις και φιλίες δένεσαι με τους ανθρώπους και δεν μπορείς να τους βγάλεις εύκολα από τη ζωή σου έστω και αν πρέπει. Επειδή αντιμετωπίζεις τα πάντα με σοβαρότητα χάνεις πολλά πράγματα από τη ζωή γι αυτό προσπάθησε να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις περισσότερο γιατί όλοι δεν μπορούν να ακολουθούν το δικό σου ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: