Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΙΚΑ: ΔΕΙΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΚΑ: Δείτε ηλεκτρονικά αν χρειάζεται ανανέωση το βιβλιάριο υγείας
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να ενημερωθούν μέσω του διαδικτύου για το εάν έχουν ασφάλιση από το Ταμείο τους για το έτος 2015 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2016 ώστε να μην χρειάζεται η επίσκεψη σε υποκαταστήματα του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή επιτρέπει, σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2015 (01/03/15-28/02/16) με σκοπό τον περιορισμό της επισκεψιμότητας στα Υποκαταστήματα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Για την υπηρεσία απαιτείται η καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.), του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)
Παράλληλα η ίδια υπηρεσία προσφέρεται από το ΙΚΑ και για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΠΑΔ όπου μπορούν σε ειδικό πεδίο να εισάγουν τα στοιχεία τους και να δουν εάν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για την ασφαλιστική ικανότητα.
  • Πατήστε ΕΔΩ για να μπείτε στην Υπηρεσία - Ασφαλιστική Ικανότητα.
Να υπενθυμίσουμε ότι η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας καταργήθηκε, δεδομένου ότι οι Πάροχοι Υγείας έχουν ενημερωθεί ηλεκτρονικά για την ασφαλιστική ικανότητα όλων των δικαιούχων (ασφαλισμένων που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι 31/12/14 τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας, των συνταξιούχων καθώς και των μελών της οικογενείας τους -σύζυγοι και τέκνα μέχρι 18 ετών), με αποτέλεσμα πολλοί δικαιούχοι να μην γνωρίζουν εάν έχουν ασφάλιση.
Πλέον, με την ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να το τσεκάρουν.
  • Για να δείτε την εφαρμογή του ΙΚΑ πατήστε ΕΔΩ
Οι διαδικτυακές αυτές υπηρεσίες θα διατεθούν σε χρήση και στο ευρύ κοινό σύμφωνα με νέες οδηγίες που θα ανακοινωθούν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: