Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον 40χρονο παιδόφιλο (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον 40χρονο παιδόφιλο (Βίντεο & Φωτογραφίες)
Είχε μετατρέψει το βαν του σε γκαρσονιέρα
Συγκλονιστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις για τον 40χρονο άνδρα που συνελήφθη τη Δευτέρα, λίγο πριν βιάσει ένα 13χρονο αγόρι.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος, που διατηρεί μίνι μάρκετ στο Περιστέρι Αττικής, συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας λίγο πριν επιβιβάσει στο βαν του τον 13χρονο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει και ενδελεχή έρευνα κατάφεραν να εντοπίσουν τον 40χρονο και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο να συναντήσει τον ανήλικο.
Στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή του.
Σήμερα, η εφημερίδα Espresso προχωρά σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ για το 40χρονο επιχειρηματία ο οποίος προωθούσε το προφίλ του φιλήσυχου και ντροπαλού ανθρώπου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο 40χρονος ήταν ένας σεσημασμένος παιδεραστής ο οποίος είχε μετατρέψει το βαν του σε άντρο των σεξουαλικών του ορέξεων.
Μέσα στο βαν είχε τοποθετήσει στρώμα για να έρχεται σε επαφή με τους ανήλικους, είχε πάντα σοκολάτες και κεράσματα για να δίνει στους ανήλικους προκειμένου είτε να τους δελεάζει να μπουν στο βανάκι του είτε να τους «δωροδοκεί» για να μη μιλήσουν.
Μάλιστα, μέσα βρέθηκαν και ερωτικά, αλλά και ουσίες που πωλούνται μόνο σε sex shops, ενώ βρέθηκε και βίντεο με ομοφυλοφιλικό πορνό.
Σύμφωνα με την Espresso, ο 40χρονος κινούνταν στο διαδίκτυο, απ' όπου «ψάρευε» τα θύματά του, έχοντας κατασκευάσει διάφορα ψεύτικα προφίλ στα οποία εμφανιζόταν ως ανήλικος.
Οι αστυνομικοί, που είχαν φτάσει στα ίχνη του, παρακολουθούσαν πώς ως μαθητής γυμνασίου έστελνε στον 13χρονο φωτογραφίες και βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο, γράφοντάς του μάλιστα:
«Συγγνώμη που σου έστειλα αυτό, εάν σε πειράζει, δεν θα σου ξανά στείλω» ή «Σόρρυ που σε ενοχλώ...».
Έτσι, όταν οι δυο τους άρχισαν να στέλνουν μηνύματα για επικείμενη συνάντηση, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τους παρακολούθησαν και έπιασαν στα πράσα τον 40χρονο λίγο πριν επιβιβάσει στο βαν του τον ανήλικο.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:
Το χρονικό διάστημα από τις 11/12/2014 έως και τις 11/1/2015 εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίησαν στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα – ανακριτική διείσδυση, σε δωμάτια εικονικής διαδικτυακής επικοινωνίας (chatrooms), κατά την οποία με τη χρήση προφίλ – λογαριασμών σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνδιάλεξης «υποδύθηκαν» τους ανήλικους κάτω των 13 ετών.
Από τις στοχευμένες έρευνες – συνομιλίες προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι δράστες, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ψευδώνυμα, τους «πλησίασαν» διαδικτυακά και κατά περίπτωση τους πρότειναν, κατόπιν έκδηλων προσβολών της γενετήσιας αξιοπρέπειας, συνάντηση μαζί τους, καθώς επίσης τους προέτρεψαν στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών ή απέστειλαν οι ίδιοι γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους και τρίτων προσώπων.
Όσον αφορά στην υπόθεση του 40χρονου ημεδαπού, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, τη στιγμή που συνάντησε 13χρονο με σκοπό να τον αποπλανήσει.
Πιο αναλυτικά, ως προς την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του 40χρονου, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική ψηφιακή καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχε διαδικτυακή συνομιλία του 40χρονου με τον ανήλικο για μεταξύ τους συνάντηση.
Άμεσα αξιολογήθηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα η καταγγελία αυτή από εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να οργανωθεί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και να τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση, προχθές το μεσημέρι, η περιοχή όπου θα γινόταν η μεταξύ τους συνάντηση.
Στο σημείο εντοπίστηκε ο 40χρονος κατά τη διάρκεια που είχε επιβιβάσει σε ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου «Van», ιδιοκτησίας του, τον 13χρονο με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μαζί του. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, ενώ παράλληλα «ελευθέρωσαν» τον ανήλικο.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγάκι, το οποίο κατασχέθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε προβεί σε ειδική διαμόρφωσή του, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν τοποθετημένα στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρας, αλλά και κατάλληλος φωτισμός.
Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν σχετικά σύνεργα για την τέλεση ασελγών πράξεων, καθώς και πλήθος ζαχαρωδών προϊόντων (σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα κ.λπ.).
Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.
Ακόμα, όπως προέκυψε ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση και συγκεκριμένα για αποπλάνηση και βιασμό 14χρονης.
Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η περίπτωση του 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετά από έλεγχο των διαδικτυακών συνομιλιών, προέκυψε ότι υποδυόταν τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων και προέτρεπε τα ανήλικα θύματα του στην ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, με το πρόσχημα της αποστολής του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, έναντι υψηλής αμοιβής.
Μάλιστα είχε καταφέρει να πείσει ανήλικο κορίτσι, 12 ετών, να του αποστείλει αρχικά φωτογραφίες της με ρούχα και στη συνέχεια γυμνές, καθώς και βίντεο, όπου η ανήλικη προέβαινε σε πραγματική πράξη γενετήσιου χαρακτήρα, με πρόσχημα την αποστολή του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, ώστε να της δώσει την αμοιβή των 140.000 ευρώ.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης «Chat Scanning», διενεργήθηκαν έρευνες σε περιοχές των Γρεβενών, της Πάτρας και της Αττικής, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι επίμαχες διαδικτυακές συνομιλίες των δραστών, καθώς και πλήθος συνομιλιών με έτερους χρήστες, των οποίων τα ψευδώνυμα παραπέμπουν σε ανήλικα άτομα.
Επίσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ισάριθμες κάρτες SIM , καθώς και δύο συσκευές αποθήκευσης USB Sticks.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι τέσσερις ημεδαποί που ταυτοποιήθηκαν δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Ο 40χρονος συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Σημειώνεται ότι ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, με σχετικό αίτημα, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:
ccu@cybercrimeunit.gov.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android:
CYBERKID

Δεν υπάρχουν σχόλια: