Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΝΤΑ!

Για τη ζωή του τεράστιου ερπετού, παρά για τη δική του φοβήθηκε περισσότερο ο ειδικός μελετητής της άγριας ζωής, ο οποίος προσφέρθηκε να γίνει το… γεύμα ενός ανακόντα!
Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη (λες και μπορούμε να κάνουμε τίποτα) για τα ανακόντα, ο Paul Rosolie είχε τη… φαεινή ιδέα να κάτσει να τον καταπιεί ζωντανό ένα από αυτά στον Αμαζόνιο.
Αφού λοιπόν φόρεσε ένα ειδικό κοστούμι, πασαλείφθηκε με αίμα αγριογούρουνου, μετατρέποντας τον εαυτό στον καλύτερο… μεζέ!
«Δεν ήθελα να ξεχειλώσω πάρα πολύ το φίδι. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι το κοστούμι δεν πρόκειται να το βλάψει», τόνισε ο 30χρονος παράτολμος φυσιοδίφης στη New York Post, συμπληρώνοντας: «Δεν φοβήθηκα. Δημιουργήσαμε αυτό το κοστούμι σε συνεργασία με ειδικούς και ξέραμε ότι θα είναι ασφαλές».

Το κοστούμι σχεδιάστηκε από ανθρακονήματα για να προστατευτεί τον Rosolie, τόσο από το θανάσιμο σφίξιμο του ανακόντα (το βάρος της σύνθλιψης ενός ενήλικου ισοδυναμεί με την πίεση που ασκεί ένα λεωφορείο πάνω στο στήθος ενός ανθρώπου), όσο και από τα πεπτικά οξέα του, ενώ ήταν εφοδιασμένο με τρίωρη παροχή οξυγόνου, συσκευές επικοινωνίας, αλλά και πολλές κάμερες.
Πριν το ριψοκίνδυνο εγχείρημα και αφού με τη βοήθεια 12 συνεργατών του κατάφερε να αιχμαλωτίσει το 8 περίπου μέτρων και 200 κιλών ανακόντα μετά από ψάξιμο 2 μηνών στο Περού, ο  - κάτι… μεταξύ σε Steve Irwin και Johnny Knoxville - Rosolie κατάπιε ένα χάπι, μέσω του οποίου γιατροί έλεγχαν την κατάσταση των ζωτικών οργάνων του.
Ο θαρραλέος Αμερικανός, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Αμαζόνιο σε ηλικία 18 ετών, εκμυστηρεύτηκε επίσης ότι «δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος» για να τον… λιγουρευτεί το ανακόντα (αφού βέβαια μιμήθηκε κινήσεις εκλεκτών εδεσμάτων του: γουρουνιού, ελαφιού, κροκόδειλου), ωστόσο δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τι πραγματικά συνέβη όταν προσπάθησε να τον καταπιεί ολόκληρο.
«Ήθελα να κάνω κάτι που θα σοκάρει πραγματικά τους ανθρώπους, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει στον Αμαζόνιο», συνέχισε ο Rosolie, υποστηρίζοντας πως η εξόρυξη χρυσού απειλεί με εξαφάνιση τα ανακόντα.
Και μπορεί το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το Discovery Channel στις 7 Δεκεμβρίου, να έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη σωτηρία του βιότοπου των ανακόντα, ωστόσο για την ώρα, ο Rosolie έχει… συγκεντρώσει τις αντιδράσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων. Υποστηρίζουν ότι το ανακόντα βασανίστηκε, καθώς αναγκάστηκε να φάει κάτι πολύ μεγαλύτερο από το συνηθισμένο θήραμά του. 
Το Discovery επιβεβαίωσε πάντως πως το φίδι είναι ζωντανό και απόλυτα υγιές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: