Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας καταγγέλλει την εργοδοσία του supermarket LIDL για την απόλυση μιας υπαλλήλου από το κατάστημα του Κιάτου.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας καταγγέλλει την εργοδοσία του supermarket LIDL για την απόλυση μιας υπαλλήλου από το κατάστημα του Κιάτου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του supermarket LIDL για την απόλυση μιας συναδέλφου μας από το κατάστημα του Κιάτου.
 
Οι συνθήκες εργασίας, όπως και στους περισσότερους χώρους δουλειάς, είναι ιδιαίτερα σκληρές. Οι απειλές και η τρομοκρατία είναι καθημερινό φαινόμενο. Στα καταστήματα υπάρχει λιγότερο προσωπικό από αυτό που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να εντατικοποιείται η δουλειά στο έπακρο. Από τα βάρη έχουν κυριολεκτικά σακατευτεί. Και όλα αυτά για 400 ευρώ.
Η απολυμένη συνάδελφος δούλευε στην εταιρεία πάνω από έξι χρόνια. Πριν δύο ημέρες η εργοδοσία αποφάσισε πως δεν ήταν καλή υπάλληλος!!! Είναι τυχαίο πως η απόλυση έγινε λίγες ημέρες μετά την εγγραφή της στο επιχειρησιακό σωματείο των LIDL;
Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα των LIDL να σταθούν στο πλευρό της συναδέλφου τους. Να μην φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά. Να είναι σε ετοιμότητα να ματαιώσουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Τα σωματεία, οι φορείς των εργαζομένων, να καταδικάσουν την απόλυση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ιδ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: