Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/10



Επιδεινωμένος θα είναι ο καιρός τη Παρασκευή, σε μεγάλο τμήμα της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γενικότερα αυξημένες νεφώσεις.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, καθώς και σε τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής και πρόσκαιρα και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, τοπικές βροχές θα σημειωθούν και πάλι στο Ιόνιο πέλαγος, στη Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη δυτική και πρόσκαιρα και στη κεντρική Μακεδονία προς το μεσημέρι κυρίως. Κάποιες βροχές θα σημειωθούν προς το απόγευμα σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Από το βράδυ προβλέπεται βελτίωση του καιρού, η οποία ωστόσο θα είναι σύντομη, μιας και ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί εκ'νέου από το Σάββατο το απόγευμα και αρχικά στη δυτική χώρα.
ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ !!
Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, αρχικά στη δυτική, βορειοδυτική και κεντρική Ελλάδα, με σποραδικές καταιγίδες και τοπικές βροχές.
Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει έτσι και το Σάββατο, δηλαδή με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική, βορειοδυτική κυρίως χώρα, ωστόσο τη Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις.

Η ισχυρή αυτή κακοκαιρία, θα επηρεάσει τη Κυριακή με ακραία καιρικά φαινόμενα, το Ιόνιο πέλαγος, τμήματα της Ηπείρου, τη δυτική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και τη Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα έχουν ακραίο χαρακτήρα και το ενδεχόμενο για πλημμύρες θα είναι μεγάλο.

Τη Δευτέρα τέλος, ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος κυρίως στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με σποραδικές καταιγίδες και βροχές. Θα επηρεαστούν από τη κακοκαιρία, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Μακεδονία καθώς και τμήματα της Θράκης.

Η θερμοκρασία από τη Παρασκευή, θα πέσει αισθητά, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα, ενώ από το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει πτώση και στην υπόλοιπη χώρα. Η ψύχρα ως και το κρύο θα είναι έντονα κυρίως στη βόρεια χώρα αλλά και σε ημιορεινές και ορεινές της περιοχές. Χιόνια θα πέσουν κυρίως τη Δευτέρα, στα βουνά της βόρειας Ελλάδας, σε υψόμετρο άνω των 1800-1900 περίπου μέτρων.

Το ανατολικό, βορειοανατολικό ρεύμα αέρα, θα ενισχυθεί ιδιαίτερα στο Αιγαίο πέλαγος τις επόμενες ημέρες, αγγίζοντας στα βόρεια και κεντρικά τμήματα ακόμα και τα 7-8 μποφόρ.

Για ότι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε με νεότερο άρθρο μας τις επόμενες ώρες και ημέρες. Προσοχή τη Κυριακή σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα τη Κυριακή 5 Οκτωβρίου.
            
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: