Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΙΑΤΟ: …Έλυσαν τα προβλήματα καθαριότητας και βγάζουν ανακοινώσεις για πρόστιμα!

Από τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος στο δήμο Σικυωνίων κ. Β. Δομετίου αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα σημαντικά θέματα που αφορούν την καθαριότητα του Δήμου μας.
Α. ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Οι κάδοι που προορίζονται για τα οικιακά απορρίμματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για το σκοπό τον οποίο εξυπηρετούν. Απαγορεύεται η τοποθέτηση απορριμμάτων έξω από τους κάδους ή εναπόθεση χωρίς την κατάλληλη συσκευασία. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500€ που θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.
Β. ΟΓΚΩΔΗ ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Σικυωνίων, για την αποκομιδή των ογκωδών δημοτικών αστικών απορριμμάτων (κλαριά, στρώματα, παλαιά έπιπλα κτλ.) ισχύουν τα εξής: «ο όγκος των συγκεκριμένων απορριμμάτων κάθε ιδιοκτησίας ανά εβδομάδα να μην είναι μεγαλύτερος του ενός κυβικού μέτρου.
Τα κλαριά θα δένονται σε μικρά δέματα και τα χόρτα θα τοποθετούνται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους. Προβλέπεται η καταβολή ειδικού τέλους αποκομιδής  το οποίο ορίζεται σε 10€ ανά κυβικό μέτρο ή ανά μονάδα αποκομιδής όταν πρόκειται για αποκομιδή πολλών ογκωδών αντικειμένων.
Σε καμία περίπτωση δεν αποκομίζονται χόρτα από καθαρισμό οικοπέδων, υπόλοιπα από κλαδέματα αγροκτημάτων, οικοδομικά υλικά και μπάζα». Συγκεκριμένα, ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία: Ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί με την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλέφωνο 2742360151 και ενημερώνει για το είδος και τον όγκο των αντικειμένων που προτίθεται να απορρίψει. Κατόπιν, υπάλληλος της υπηρεσίας μας διενεργεί αυτοψία και ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για το χρηματικό ποσόν που θα πρέπει να καταβληθεί. Η αποκομιδή πραγματοποιείται αφού έχει γίνει η πληρωμή του σχετικού τέλους. Σε περίπτωση εναπόθεσης των ογκωδών απορριμμάτων χωρίς να έχει τηρηθεί η παραπάνω διαδικασία επιβάλλεται στους παραβάτες πρόστιμο 100€.
Γ. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα απορρίπτονται στους μπλε κάδους. Απαγορεύεται αυστηρά να τοποθετείται μέσα σε κάδους ανακύκλωσης οτιδήποτε πέρα από τα ανακυκλώσιμα υλικά (σκουπίδια, χορτάρια, κλαδιά κτλ.). Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 100€ που θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής».

ΣΣ. Αρχικά να γράψουμε ότι συμφωνούμε με την παραπάνω ανακοίνωση από το τμήμα περιβάλλοντος. Επιτέλους κάποιοι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πετάνε οπουδήποτε τα σκουπίδια τους!
Αλλά και από την άλλη οι αρμόδιοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Σικυωνίων ας δείξουν λίγη ευαισθησία- ενδιαφέρον για τα προβλήματα καθαριότητας τόσο στην πόλη του Κιάτου όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα! …Εδώ είχαν φτάσει την καλοκαιρινή περίοδο να μην πλένουν τακτικά τους κάδους απορριμμάτων (αναρωτιόμαστε δηλαδή αν έπλυναν τους κάδους έστω δύο φορές).
…Καλές οι ανακοινώσεις για τους πολίτες αλλά φροντίστε και εσείς εκεί στο δήμο να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας! Δεν μιλάμε για κανένα μεγάλο έργο αλλά για προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: