Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

Σας έχουμε προειδοποιήσει εδώ και λίγες μέρες με άρθρο μας, ότι ακραία καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσουν την χώρα μας στις αρχές του Σεπτέμβρη, με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Ωστόσο τώρα, τα νέα προγνωστικά μας στοιχεία, δείχνουν περισσότερα και πιο έντονα καιρικά φαινόμενα στην χώρα μας. Δυστυχώς όπως θα παρατηρήσετε και στην εικόνα του άρθρου μας, η οποία είναι προγνωστικός χάρτης του μοντέλου πρόγνωσης καιρού GFS, τα χρώματα είναι σκούρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο δείκτης επικινδυνότητας των φαινομένων θα είναι στο κόκκινο.

Τα φαινόμενα φαίνεται να έχουν καταστροφικό χαρακτήρα αν δεν ξεβουλώσουν φρεάτια και δεν καθαριστούν τα ρέματα και τα ποτάμια. Μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος για πλημμύρες ιδιαίτερα στην βόρεια, βορειοδυτική χώρα.

Ίσως πέσει τόση βροχή, όση δεν έχει πέσει για μισό τουλάχιστον χρόνο, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. Τα φαινόμενα σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία μας, θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Θα επηρεαστούν επίσης, η Πελοπόννησος, τμήματα της Κρήτης και της Θράκης, αλλά και τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται και στην Θεσσαλονίκη, ενώ καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα πέσουν και στην Αθήνα. Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν όσοι από εσάς έχετε κανονίσει να πάτε εκείνο το διάστημα διακοπές ή γενικότερα κάποιο ταξίδι, να το ξανασκεφτείτε, διότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι άσχημες σε όλη σχεδόν την χώρα μας με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τονίζουμε και πάλι, ότι τα φαινόμενα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά και των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, θα έχουν πιθανότατα καταστροφικό χαρακτήρα.


Νεότερα θα μάθετε μέσω νέων άρθρων και προγνώσεων μας που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε συνεχώς λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης :
ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: