Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Γυναίκες έπεσαν θύματα ομαδικών βιασμών και κακοποίησης από όχλο στην Αίγυπτο (video)


Απίστευτες εικόνες φρίκης και απανθρωπιάς κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο από κινητό τηλέφωνο με γεγονότα που προσβάλουν την ίδια την έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου.
Ομάδα «αντρών» (αν μπορεί να αποκαλέσει κανείς έτσι τα θλιβερά αυτά κτήνη) έσυρε μέσα στο πλήθος μια γυναίκα, την ξεγύμνωσε και τη περιέφερε μέσα στα αίματα σαν να ήταν τρόπαιο για τη νίκη του στρατηγού Σίσι. Προειδοποιούμε, πως οι εικόνες αυτές που ακολουθούν είναι εξαιρετικά σκληρές.

Από τις Αρχές της Αιγύπτου συνελήφθησαν 7 άντρες ως ύποπτοι για σεξουαλική επίθεση κατά γυναικών, την ημέρα των εορτασμών για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Οι συλλήψεις αυτές έγιναν την Κυριακή έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, το οποίο απεικονίζει μια ομάδα αντρών να σέρνει μέσα στο πλήθος μια γυναίκα, να την ξεγυμνώνει και να τη περιφέρει στην πλατεία Ταχρίρ μέσα στα αίματα. Σύμφωνα με το BBC, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς δόθηκε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο βίντεο.
Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίζει τη σεξουαλική παρενόχληση ως έγκλημα. Ο νέος νόμος αποφασίζει ότι οι ένοχοι θα αντιμετωπίζουν φυλάκιση 5 ετών και χρηματική ποινή που θα αγγίζει το ποσό των 50.000 αυγυπτιακών λιρών (7.000 δολάρια).
Οι ακτιβιστές χαιρέτισαν τον νόμο, ωστόσο κρατούν επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί από την αστυνομία. Μια οργάνωση η οποία αγωνίζεται κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης δήλωσε στο BBC ότι οι εθελοντές της έχουν βοηθήσει τουλάχιστον 5 θύματα που δέχτηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια εορτασμών το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Ταχρίρ μετά την ορκωμοσία του προέδρου Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι.
Τέσσερα από τα θύματα χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου και μιας μητέρας μαζί με την κόρη της. Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι 7 άντρες οι οποίοι συνελήφθησαν ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 49 ετών. Τεράστια οργή προκαλεί και η δήλωση παρουσιάστριας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, al-Tahrir.

Δεν υπάρχουν σχόλια: