Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Η συνταγή της ημέρας: Κιμαδοπιτάκια

Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο(κομμένο σε 6-8 λωρίδες)
200γρ. κιμάς αρνίσιος μπούτι
200γρ.κιμάς χοιρινός
200γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250γρ. βιτάμ λιωμένο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
100γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
40γρ. κουκουνάρι
40γρ. σταφίδες
60γρ. καπνιστό τυρί σε κυβάκια
1/2 κ. γλυκού κανέλα
αλάτι,πιπέρι


Τρίβουμε το κρεμμύδι και το στύβουμε ενώ κρατάμε το χυμό του και τον ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά του κιμά και το μισό λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα,
ενώ στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Παίρνουμε τις κομμένες λωρίδες της ζύμης και τις βουτυρώνουμε. Στη συνέχεια τις γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα κιμά και κλείνουμε σε μικρά ρολά ή τρίγωνα τα κιμαδοπιτάκια.
Το κάνουμε αυτό με όλη τη ζύμη και τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα κιμαδοπιτάκια.
Καλή σας όρεξη.
Δημοσίευση σχολίου