Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τωρα ψαρεύουμε ελεύθερα! Καταργήθηκε και επίσημα η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας!

Τωρα ψαρεύουμε ελεύθερα! Καταργήθηκε και επίσημα η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας!Ψηφίστηκε την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 στην ολομέλεια της βουλής, το σχέδιο νόμου στο οποίο μεταξυ των άλλων αναφέρει, την κατάργηση της ατομικής ερασιτεχνικής άδειας αλιείας.
Συγκεκριμένα στο Άρθρο 14 παρ. 2 αναφέρει ότι :“Καταργείται η ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας, καθώς και η υποχρέωση εφοδιασμού του σκάφους ή των επιβαινόντων σε αυτό με την αντίστοιχη ερασιτεχνική άδεια για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιείας , με την επιφύλαξη των απαγορεύσεων και περιορισμών της ισχύουσας εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας ως προς την πώληση, την εμπορία, τα είδη, τις ποσότητες των αλιευμάτων, τα μέσα, τα αλιευτικά εργαλεία, καθώς και των εποχικών και χρονικών περιορισμών και απαγορεύσεων.”
Διαβάστε το κείμενο του νέου νόμου, όπως αυτό ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, ενώ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να υπεισέλθουμε και σε κάποια επιμέρους θέματα που ρυθμίζει ο νέος νόμος, όπως το νέο ορισμό του μικρού σκάφους, έως και 7 μέτρων πλέον, κ.ά.
Η ισχύς του, σύμφωνα με το άρθρο 50 είναι από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, δηλ. από Δευτέρα 14/04/2014
Διαβάστε την εφημερίδα της κυβέρησης.

Διαβάστε Επίσεις:

Τωρα ψαρεύουμε ελεύθερα! Καταργήθηκε και επίσημα η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας!
Τελική η κατάργηση των αδειών αλιείας
Χωρίς κόστος η καθετή; Φυσικά,αρκεί να έχεις σκάφος πάνω από 7 μέτρα!…
Οριστικό: Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας – Καλά νέα για όσους απολαμβάνουν το ψαροντούφεκο και την ερασιτεχνική αλιεία
Προς κατάργηση όλες οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: