Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Underwater Project»: Έχετε δει πως είναι η ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας; Εκπληκτικές υποβρύχιες φωτογραφίες στα νερά της Αυστραλίας (φωτό)



Όταν ο φωτογράφος Mark Tipple φωτογράφιζε τα μεγάλα κύματα στους ωκεανούς του κόσμου πάντα είχε την απορία πώς ήταν οι συνθήκες κάτω από το νερό.



Στο εσωτερικό των τεράστιων κυμάτων την ώρα που ένας κολυμβητής αποφασίζει να κάνει μια βουτιά από ψηλά.
Κάπως έτσι του ήρθε η ιδέα ενός «Underwater Project», όπως είναι και ο τίτλος που έδωσε στη συλλογή των υποβρύχιων φωτογραφιών που τράβηξε στα νερά της Αυστραλίας.



 «Βουτώντας σε μεγάλα κύματα χάνεται η αίσθηση της κατεύθυνσης και δημιουργείται ένας μικρός πανικός αναζήτησης αέρα. Αυτό είναι ναι μεν τρομακτικό αλλά αποτελεί συγχρόνως και μια συναρπαστική εμπειρία, ιδίως από φωτογραφική άποψη…


…Λίγοι κολυμβητές επιλέγουν να ανοίξουν τα μάτια τους βουτώντας στα ισχυρά κύματα και ακόμα λιγότεροι σκέφτονται να μπορούσαν να απαθανατίσουν τη στιγμή. Ανάμεσα σε αυτούς τους λιγότερους είμαι και εγώ», εξηγεί ο Mark.



Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και οι φωτογραφίες ασυνήθιστες, καθώς μέσα στα κύματα, στο εσωτερικό του νερού τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από όταν τα ίδια κύματα φωτογραφίζονται από την ξηρά.










perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: